Bon Profit: Bidebide Ibiza stad

31 december 2012 Redactie 265

bidebideHoewel tapas in Ibiza stad en El Zaguan onlosmakelijk met elkaar lijken verbonden, blijkt niets minder waar. Het lot bracht ons bij BideBide. We waren er al eerder geweest, maar noodgedwongen kwamen we er min of meer toevallig weer terecht. Tijd voor een recensie in onze rubriek Bon Profit op Ibizavandaag.

BideBide is een trendy ogende zaak die midden in de stad te vinden is (zie kaartje onder dit artikel). Naast een leuk samengestelde kaart biedt het restaurant ook een keur aan tapas. De tapas kunnen zelf vanaf de bar gepakt worden. Wat meteen opvalt is de afmeting van de tapas. De meeste tapas restaurant proberen hun marge te vergroten door deze eenhaps gerechtjes net een stukje kleiner te maken en voet bij stuk te houden door de hapjes uitsluitend als eenhapsgerecht aan te bieden.

Bij dit restaurant zijn de tapas twee- of drie hapsgerechten. Niets komt er uit de frituur, tenzij de bereiding van het gerecht dit noodzakelijk acht. Zoals een kroketje bijvoorbeeld. De tapas die je kiest en op je bord legt, worden door het personeel geteld in aantal. De prijs van iedere tapa is identiek, voor het gemak. Er is een enorme keuze en of je nu van vis, vlees of groente houdt, er is voldoende beschikbaar.

Je hoeft nergens met je vingers aan te zitten want bij iedere schaal waarop de tapas worden aangeboden ligt een keurige tang om de tapas van de schaal naar je bord te verhuizen. Een de eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de ene nog smaakvoller was dan de andere. Koud en warm, vlees en vis. Omdat er niet in overvloede gefrituurd wordt, is de samenstelling van de tapa en de bij de bereiding gebruikte kruiden goed te proeven.

Na een hele keur aan tapas geproefd te hebben gecombineerd glas huiswijn (ook van prima kwaliteit), moesten we inclusief een lekkere kop koffie met zijn vieren 82 euro afrekenen. Goed te doen lijkt ons!

Carrer de Felip II, 13, Eivissa, Illes Balears 07800, Spanje.

bidebide-1

 

bidebide-4

 

bidebide-3

 

bidebide-2

[googlemap lat="38.91115933039205" lng="1.4323639869689941" align="undefined" width="495px" height="225px" zoom="18" type="G_NORMAL_MAP"]38.911159,1.432364[/googlemap]