Bon Profit: Brazo de gitano

26 juni 2012 Redactie 269

Een Brazo de gitano is vertaald een zigeuner arm. Het is een nagerecht, maar het wordt bij banketbakkers vaak verkocht als er iets te vieren is. Wij hebben deze Catalaanse lekkernij meestal in huis als er iets te vieren valt. Met een glas lekkere Cava een ideale smaak combinatie in je mond...

Zigeuner arm. Lekker gebak uit catalunya

Bereidingstijd:20 tot 30 minuten 

Ingrediënten Brazo de Gitano

5 eieren, 125g suiker, geraspte citroenschil, 125g bloem, vanillepoeder, poedersuiker, creme patissiere (banketbakkersroom)/slagroom of jam (combi ook erg lekker). boter of margerine. bakpapier

Voorbereiding Brazo de Gitano

De eieren scheiden (eiwit en eigeel beide bewaren). een rechthoekige ovenplaat invetten.

Bereidingswijze Brazo de Gitano

Het eigeel goed roeren met de suiker en een beetje vanillepoeder en citroenschil toevoegen. het eiwit stijf kloppen en weer bij het eigeel mengsel roeren. de bloem voorzichtig toevoegen, zo dat de eiwitten niet neerslaan. Vervolgens het deeg op ovenplaat uitrollen tot het goed dun is en bedekken met ingevet bakpapier.
Nu ka je het in een voorverwarmde oven 15 a 20min bakken (ligt heel erg aan de oven hoe warm die moet). Haal de brazo nu uit de oven en laat hem een beetje afkoelen, rol hem dan op tot de gewenste vorm en laat hem opnieuw afkoelen. Het papier weghalen en vulling aanbrengen, terug oprollen (ervoor zorgend dat het opgerold blijft) en bepoederen met poedersuiker. IJskoud serveren.