Bon Profit: Buena Onda in Playa den Bossa

31 mei 2014 Redactie 251

buena-onda-recensieBon profit is de rubriek op Ibizavandaag waarin je niet alleen de lekkerste recepten kunt terugvinden, maar ook onze restaurant recensies. We zijn echte lekkerbekken op de redactie, dus we komen nog wel eens ergens. Deze keer kwamen we bij Buena Onda in Playa den Bossa. Met uitzicht op de Middelandse Zee.

Het was lunchtijd en lichtjes bewolkt toen we aan kwamen in de Calle D'Algarb. Parkeerplaatsen voldoende in deze brede doodlopende straat, dus we stonden voor de deur. Buena Onda is in eigendom van een mixed stel, niet geheel ongebruikelijk op Ibiza.
Hij is een Chileen en zij is Italiaans. De rest van de staff is voornamelijk van Italiaanse afkomst, net zoals de chefkok. En de hoewel de kennis van de Italiaanse keuken natuurlijk geen handicap is, blijkt het restaurant toch geen specialist op dit gebied te zijn. Beter nog, ze zijn er zeer internationaal georiënteerd.

Je kunt op ieder gewenst moment van de dag terecht bij Buena Onda zonder teleur gesteld te worden in het aanbod. Voor ieder dagdeel is er een passende pagina te vinden in het zeer uitgebreide menu boek.

En behalve een restaurant is Buena Onda ook echt een café. Dus je kunt er ook gewoon een terrasje pikken. Als je dat doet, dan mag je je bezoek niet voorbij laten gaan zonder buena-onda-smoothyéén van de bijzondere smoothies geproefd te hebben. Vers gemaakt en niet alleen lekker omdat ze bijzondere namen kregen zoals Clorophilla Detox (groenten), Orange Sunrise (sinaasappel, bieten, gember) of Sweet Ibiza (ananas, peer, aardbeien, wortel en druif), maar ook om de uitstekende keuze van smaken bij elkaar. We telden er snel al twaalf op de kaart, wij beperkten ons tot de Clorophilla en de Orange Sunrise.

Lekker fris en oog voor detail, gelet op het papiertje wat nog op het rietje zat. Like!

buena-onda-team

Omdat de kaart een gigantische hoeveelheid aan gerechten bevat, was het een lastige keuze. Ons oog viel meteen op de 'Pappardelle Caseras'. Als volledig op de kaart omschreven als "Pappardelle Caseras "Buena Onda" con tiras de ternera, Espárragos y Crema de Trufa". Nou die moest er zeker komen. De tweede keuze was de op de kaart al even verleidelijke "Hamburguesa de Garbanzo con Ensalada Wakame". Maar voordat we het hoofdgerecht lieten komen wilden we toch nog een salade.

buena-onda-saladeDe keuze was snel gemaakt toen we "Spelt and barley with rocket salad, pachino's tomatoes, buffalo mozzarella, bazil & Italian olive oil" op de kaart zagen staan.
Voorzichtig aan bestelden we er één, met de wetenschap dat het hoofdgerecht wel eens een aardige maagvuller zou kunnen worden.

En dat bleek inderdaad zo. Vergezeld van heerlijk huisgemaakt brood van pizzadeeg genoten we van deze salade.
De hoeveelheid was dusdanig veel, dat we zelfs samen de grootste moeite hadden om er een goed gat in te slaan...

 

buena-onda-hoofdgerecht

Nadat we gesmuld hadden van de gerechten drong de bediening er op op aan om de huisgemaakte Tiramisu te proeven voordat we koffie zouden nemen. Nou, we waren blij met deze aanbeveling want we hebben echt zelden zo'n lekkere Tiramisu op.
Versierd met allerlei lekkers werd deze vers van de pers geserveerd. Tevreden begonnen we aan onze koffie en maakten haast om moe maar zeer voldaan uit te kunnen buiken aan het zwembad. Ze gaan ons zeker terug zien daar in Playa den Bossa.

Buena Onda, Calle d'algarb, 9 PLAYA D'EN BOSSA
 +34 971 30 74 54