Bon Profit: Can Ramonet

30 mei 2013 Redactie 264

can-ramonetOp een binnendoor weggetje van San Rafael naar San Antonio tref je direct aan de weg gelegen een bar/cafetaria/restaurant aan met de naam Can Ramonet.

Can Ramonet heeft twee soorten kaarten: platos combinados, waarbij de hele handel in één keer op je bord komt: sla, friet, vlees en vaak een gebakken ei.
Vele toeristen kiezen voor deze maaltijden omdat de platos combinados vaak op grote foto's in dergelijke restaurants te zien zijn.

can-ramonet-restaurant

De tweede kaart is a la carte. Wij kozen voor de laatste. We hadden een mooi plekje in de zon op deze aangename dag en de ober die net klaar was met werken en buiten een sigaretje kwam roken was hulpvaardig en overhandigde ons alvast de kaart. De ober die zijn dienst overnam was een vriendelijke man die nog wat extra gerechten aan wist te bevelen die niet op de kaart stonden.

ramoneta-salade

We kozen voor een huisgemaakte salade opgesierd met geitenkaas. De tafel werd op verzoek alvast voorzien van wat brood met (echte!) aioli, olijven en een rode wijn en een rosé, beide van het huis. Redelijk snel kwam het voorgerecht en de salade was zonder meer goed te noemen. Rijkelijk gevuld met asperges, mais, atun, 2 soorten geitenkaas, tomaat en verschillende soorten sla.

Kort na het beëindigen van de salade werd de bestelde biefstuk met pepersaus geserveerd. Het bord was eveneens voorzien van frietjes, die in plaats van met zout met wat paprikapoeder waren overstrooid. De frietjes en de pepersaus waren van een uitmuntende kwaliteit, de biefstuk was echter een slechte gok. In Spanje kan je met bistec veel geluk hebben en een goed stukje vlees eten, maar best wel redelijk vaak komt er een teleurstelling op je bord. En dat was deze keer het geval. We hebben er af gesneden wat we lekker vonden en het restant laten staan.

ramoneta-biefstuk

We hadden voldoende gegeten en beperkten ons tot het bovenstaande en vroegen om de rekening. Na nog een aangeboden chupito genoten te hebben keerden we met een bolle buik huiswaarts.

Naast de twee hierboven genoemde kaarten kan je bij Can Ramonet ook terecht voor een lunch of voor huisgemaakte tapas. De zaak is het hele jaar geopend en wordt voornamelijk door Spanjaarden bezocht.

Bon profit!

[googlemap lat="38.98703427108933" lng="1.3279938697814941" align="undefined" width="495px" height="225px" zoom="16" type="G_SATELLITE_MAP"]38.987034,1.327994[/googlemap]