Sommigen eten hun vingers er bij op en anderen gruwelen bij het idee al om ze te eten: slakken. Hieronder een echt catalaans recept voor de bereiding van caracoles.
125 gram gerookt spek, 1/2 glas olijffolie, 3oo cc witte wijn, 1 grote ui, 6 teentjes look, 1 rode paprika, 400 gram tomaten, 1 citroen, kruidentuiltje ,peterselie, venkel, safraan, 1 pikant pepertje,peper en zout
Het spek , de uiien ,de paprika en look in stukken snijden; De tomaten en de citroenen snijd je in vier stukken.
De olie verhitten en de uien , het spek, de de paprika erin doen en smoren.
tomaten,look en kruidentuiltje toevoegen met de wijn en 15 minuten laten stoven.
de rest van de kruiden erbij doen en ook de citroen;
De slakken erbij doen en zachtjes laten stoven ( - een uur)
De citroen verwijderen
Serveren met de saus en stokbrood
Meer dan 15.000 volgers ontvangen wekelijks de highlights van Ibiza, volg ons!