Bon profit: Caracoles Catalan

20 juni 2012 Redactie 245

Sommigen eten hun vingers er bij op en anderen gruwelen bij het idee al om ze te eten: slakken. Hieronder een echt catalaans recept voor de bereiding van caracoles.

Bereidingstijd: 30 tot 60 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

125 gram gerookt spek, 1/2 glas olijffolie, 3oo cc witte wijn, 1 grote ui, 6 teentjes look, 1 rode paprika, 400 gram tomaten, 1 citroen, kruidentuiltje ,peterselie, venkel, safraan, 1 pikant pepertje,peper en zout

Voorbereiding

Het spek , de uiien ,de paprika en look in stukken snijden; De tomaten en de citroenen snijd je in vier stukken.

Bereidingswijze

De olie verhitten en de uien , het spek, de de paprika erin doen en smoren.
tomaten,look en kruidentuiltje toevoegen met de wijn en 15 minuten laten stoven.
de rest van de kruiden erbij doen en ook de citroen;
De slakken erbij doen en zachtjes laten stoven ( - een uur)
De citroen verwijderen

Serveertips

Serveren met de saus en stokbrood