17.5 C
Ibiza Town

Bon Profit: Empanadillas gevuld met ham en tapenade

Moet lezen

empanadillasIn de rubriek Bon Profit de lekkerste Spaanse recepten en de fijnste restaurant recensies. Deze keer: Empanadillas gevuld met ham en tapenade.

Het recept deze keer van Empanadillas gevuld met ham en tapenade. De bereidingstijd is ongeveer een half uur.

Ingrediënten Empanadillas

  • 2 eieren
  • 2 eetlepels olijven tapenade
  • 100 gr ham, fijngehakt
  • 30 gr geraspte oude kaas
  • 10 plakken diepvries bladerdeeg
  • 1 eierdooier, geklopt

Voorbereiding empanadillas

Doe de eieren in een pannetje water. breng water aan de kook. Kook de eieren in 10 minuten hard, giet ze af en laat ze om af te koelen 5 minuten in koud water staan. pel ze en prak ze fijn.

Nu doe je de eieren, tapenade, ham en oude kaas in een kom en meng je alles goed door elkaar. Verwarm de oven tot 220 graden Celsius. Vet twee bakplaten in of lek bakpapier op de plaat.

Bereidingswijze empanadillas

Snij nu het ontdooide bladerdeeg in ringen met een doorsnede van 10 cm. Schep een eetlepel van de vulling in het midden van een plakje deeg. Vouw het deeg dicht en sluit de randen goed met behulp van de bolle kant van een vork of lepel. Leg de empanadillas nu op een bakplaat, ongeveer 2 cm uit elkaar. Bestrijk vervolgens met eierdooier en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten lichtbruin en krokant. Dek de empanadillas als ze te bruin worden af met aluminiumfolie.

Serveertips empanadillas

Serveer ze direct uit de oven, dan zijn ze het lekkerst!

Bon profit!

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel