Bon profit: Es Tancó

27 januari 2014 Redactie 276

estancoMidden in het dorpje San Rafael ligt aan de doorgaande weg het restaurant Es Tancó. Ibizavandaag ging er voor jullie een hapje eten.

Twee jaar geleden heeft de eigenaar besloten om het terras naast de zaak te voorzien van een overkapping die in de wintermaanden geheel afgesloten kan worden. Geen zorg, want bij lekker weer gaat de hele boel weer open zodat je er lekker buiten kunt eten. De overkapping was voor ons meer dan welkom op de frisse winteravond.
Behalve de grote piramide gasbranders die op diverse plekken tussen de tafels stonden, was er ook een grote open haard. We namen plaats aan de tafel direct voor de open haard.

De kaart is goed uitgebreid bij Es Tancó. De keuze voor wat betreft voorgerechten is erg op vis geënt, maar ook niet vis liefhebbers hebben toch nog aardig wat keuze. Omdat het restaurant van origine een pizzeria is, staat er een flinke lijst met pizza's op de kaart. Die sloegen we even over. Naast de gewone kaart werd er ook een uitgebreide wijnkaart gepresenteerd die vol staat met goede Rioja's; onze favoriete wijn.

pierola-langOnze keuze viel op een salade met kip en appel als voorgerecht en deze bleek bijzonder goed gevuld. Een rijke salade die keurig was opgemaakt. Bij de salade werden huisgemaakte bolletjes warm brood geserveerd en we hebben onszelf verwend door daar nog wat aioli bij te bestellen. Deze laatste stond stijf van de knoflook en was goed van smaak.

De Pierola Reserva van 2004 bleek een goede keuze en werd op goede temperatuur geserveerd. Dat is wel eens anders want Spaanse restauranthouders hebben er een handje van om rode wijnen erg koud te serveren.

Voor het hoofdgerecht was de keuze gevallen op de Chuleton en een Solomillo de Cerdo. Zowel de T-Bone als de varkenshaas werden gesouffleerd door groenten, een gepofte aardappel en nog wat zaken. Het was nog een hele taak om al het geserveerde op te eten want de kok had zijn vlees niet zuinig ingekocht.
Rund en varken, beiden waren van uitstekende kwaliteit en goed bereid. Er werd gesmuld aan tafel, dat moge duidelijk zijn.es-tanco-ibiza

De hoeveelheid geserveerd vlees weerhield ons ervan om ook nog een nagerecht te kiezen zodat we meteen de sprong maakten naar de koffie. In combinatie met de aangeboden chupito werd de rekening gepresenteerd en nadat de euro's ingeleverd waren werden we vriendelijk naar de deur begeleid door onze serveerster.

Resumé: een gezellige zaak met vriendelijk personeel waar ze goed doorhebben hoe je één en ander moet brengen voor een redelijke prijs. We komen er zeker nog een keertje terug.

Es Tancó op Facebook

Av. Isidoro macabich, 07816 Ibiza, Islas Baleares, Spain

971 19 85 99