19.3 C
Ibiza Town

Bon Profit: Gambas Al Jerez

Moet lezen

gambas-al-jerezBON PROFIT – In onze smul rubriek Bon Profit niet alleen restaurant recensies, maar ook de lekkerste gerechten vanaf Ibiza. Deze keer het recept van Gambas Al Jerez.

Spanje en visgerecht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. En overal ter wereld worden gambas in restaurants geserveerd, meestal op Spaanse wijze bereid. Vandaag het recept van Gambas Al Jerez.

De ingrediënten voor Gambas Al Jerez:

  • 2 ei dooiers
  • zout
  • peper
  • 6 draadjes saffraan (fijngemalen)
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 dl zonnebloemolie
  • 500 g verse garnalen
  • 2 teentjes knoflook
  • 150 g bloem
  • 1 dl droge sherry
  • 2 eieren
  • 1 liter olijfolie (om te frituren)

De twee ei dooiers met de saffraan, het zout en 1 eetlepel citroensap vermengen. Voeg nu de zonnebloemolie druppelsgewijs toe en blijf het kloppen met een garde totdat een mooie mayonaise ontstaat. Breng het op smaak met wat zout en peper. De mayonaise koel bewaren.
Maak nu de garnalen schoon en zorg ervoor dat het staartje intact blijft. Spoel ze af onder de koude kraan en dep ze droog met een theedoek.
Leg ze nu in een schaal en pers de knoflook over de gambas uit. Ook het citroensap sprenkel je er over heen en nu zet je ze in de koelkast.
De bloem met de sherry en 2 eieren meng je nu tot een mooi beslag en ook dit breng je op smaak met wat zout en peper.
Nu verhit je de olie in een ruime pan, dit doe je tot de damp er nog net niet van afslaat.
Nu haal je de gambas door het beslag en bak je ze mooi goudbruin in de olijfolie. Als je ze uit de pan haalt leg je ze even op keukenpapier om het ergste vet er af te halen en vervolgens serveer je ze direct met de saffraanmayonaise.

Bon profit!

Vorig artikel
Volgend artikel

Meer artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Laatste Artikel