Bon Profit: kalfsvlees met champignons

13 juli 2012 Redactie 298

Deze keer een echt Catalaans recept: kalfsvlees met champignons. Het kost even tijd om dit klaar te maken, maar als het allemaal klaar is dan zullen je gasten er van smullen!

Recept Ingrediënten voor kalfsvlees met champignons 4 personen:
  • 1 kg Kalfsvlees.
  • 4 rijpe middelgrote tomaten.
  • 800 gr. cantharellen of champignons.
  • zout, peper.
  • laurier, tijm.
  • bloem.
  • extra vierge olijfolie.
  • 1 ui.
  • 1 wortel.
  • 1 glas cognac of rode wijn.
  • 1 teentje knoflook.
  • 12 geroosterde amandelen.

Stap 1 : Het rundvlees en snijd deze in plakjes, haal het door de kruiden en de bloem

Stap 2: Bak het in een pan tot het mooi goudbruin is geworden. 

Stap 3:
 De cantharellen of champignons goed wassen en in grote stukken snijden.

Stap 4 : De ui en in dunne plakjes gesneden fruiten met de wortelen en voeg dan het laurierblad en de tijm toe.

Stap 5: Als alles goudbruin is, voeg je de tomaten toe en verder sauteren. Breng het geheel op smaak met zout, peper en kruidnagel en voeg dan een glas cognac of rode wijn toe. Kook alles gedurende 10 minuten ..

Stap 6 : Hak de amandelen en strooi ze over het vlees. Voeg nu de saus toe.

Stap 7 : Giet nu een klein beetje water over het geheel en dek de pan af met een deksel. Laat het op een laag vuur 15 minuten koken..

Stap 9 : De champignons worden gebakken in een pan met hete olie. Giet de olie af als ze gaar zijn en voeg de champignons toe aan het geheel.

Stap 10 : Kook alles een uurtje door op een laag vuur en serveer het.