Bon profit: lezers recept

01 mei 2015 Redactie 227

Paella van bulgurIBIZA - Nieuw bij Bon Profit zijn de recepten van lezers van onze site. Maak jij ook wel eens een lekker Spaans gerecht en wil je het recept (met foto!) delen met onze lezers?

Neem dan even contact op en wij bezorgen je eeuwige roem! Vandaag een recept van Hanneke de Jonge.

Paella gemaakt van bulgur

Ik ben de laatste tijd helemaal op de 'bulgurtoer' en bedacht dat paella gemaakt van bulgur wel eens heel erg lekker kon zijn.
En dat is het inderdaad.

Ingrediënten voor Paella bulgur:

12 kippenkluifjes
olijfolie
1 theel gerookte paprikapoeder
1 rode paprika, in dunne reepjes
150 gram chorizo, in plakjes gesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 ui, fijngesneden
3 tomaten, in blokjes
400 gram bulgur
50 ml witte wijn
1 eetl gerookte paprikapoeder
5 draadjes saffraan
800 ml kippenbouillon
12 gamba’s, staart insnijden met mes en darmkanaal verwijderen, schaal laten zitten
100 gram doperwten
peper en zout
1 citroen, in partjes

Bereiding paella bulgur

Bak de kippenkluifjes met olie en wat zout en gerookte paprikapoeder 10 minuten in een grote bakpan. Voeg de paprikareepjes toe en bak totdat deze zacht zijn. Haal alles uit de pan en zet weg voor later.

Bak de chorizo, knoflook, ui en tomaat in dezelfde pan en laat zacht worden zonder te kleuren. Voeg de bulgur toe en bak even zachtjes mee. Giet er een scheut witte wijn bij en roer dit goed door. Voeg nu de gerookte paprikapoeder, saffraan en kippenbouillon toe. Zet het vuur hoger en breng het mengsel voorzichtig aan de kook, terwijl je af en toe roert met een pollepel. Zet het vuur als het mengsel aan de kook is lager, doe de drumsticks en paprika bij  en laat 10-15 minuten zachtjes koken tot de bulgur en de kipkluifjes gaar zijn. Voeg dan de erwten toe.

Zet een andere bakpan op halfhoog vuur met wat olijfolie en voeg als deze heet is de gamba’s toe. Bak ze aan beide kanten aan en haalt van het vuur. Bestrooi met wat zout en peper. Verdeel de gamba's over de paella en zet de pan op tafel.

Serveer de paella met wat partjes citroen erbij.

Bon profit!

En o ja: Hanneke heeft ook een Facebook pagina.