Bon Profit: Lomo al ajillo

26 april 2015 Redactie 297

lomo_ajilloBON PROFIT - In onze rubriek Bon Profit besteden we aandacht aan de leukste restaurants op het eiland, maar we publiceren ook typische Ibiza- en Spaanse recepten. Vandaag: Lomo al ajillo.

Dit is een gemakkelijke en snelle manier om varkenshaas bereiden. Het gerecht kan ook bereid worden met biefstuk, maar vandaag gebruiken we varken filet lapjes van het Iberische varken.
Dit gerecht kan worden opgevat als een maaltijd, maar ook geserveerd worden als tussendoortje of tapa.

lomo-1

Benodigdheden:

Varkenslende steaks 

Een bol knoflook

Een glas Brandy

Zout en peper 

Vleesbouillon

Olijfolie

lomo-2

Eerst verwarmen we de olie en voegen de ongeschilde knoflookteentjes toe. Laat dit ongeveer 10 minuten op een laag vuur staan, waardoor de knoflook al haar smaak zal behouden.

lomo-3

Intussen kruiden we het vlees en braden ze goudbruin in een andere koekenpan op een hoog vuur. Zet ze dan apart.

lomo-4

Wanneer de knoflook bijna klaar is, voegen we het bouillonblokje toe totdat het volledig is opgelost. 

lomo-5

Daarna voegen we de cognac/brandy toe en laten het een beetje koken. Dan boegen we het vlees toe en laten het 2 tot 3 minuten garen.

lomo-6
Dat is het! Bon Profit!

lomo-7