Bon profit: lunchen bij Musset

28 januari 2014 Redactie 258

mussetWe schrijven: een rustige dinsdagmiddag in januari, een bijna strak blauwe hemel en een sereen rustig dorpje wat Ibiza kenners gegarandeerd in hun favorieten lijstje hebben staan, Santa Gertrudis.

Eerlijk is eerlijk, we hadden plannen om het recht tegenover de kerk gevestigde Es Canto te bezoeken. Net voor de aankomst aldaar werden we gebeld in de auto dat deze zaak een maand gesloten was en we dus noodgedwongen onze lunchafspraak moesten verzetten. Gelukkig hoef je dan niet ver uit te wijken en gingen we naar Musset, eveneens op loopafstand van de kerk.

Nadat ons gezelschap compleet was en we van drie tafels één grote gemaakt hadden, werden we allemaal voorzien van een menukaart. Je kunt bij Musset eten van een kleine lunchkaart waar een keur aan broodjes en andere kleine zaken op te vinden is, een dagmenu kiezen of a la carte eten. Het werd het laatste.musset-salade

musset-aioliNa het opnemen van de bestelling kwam al snel de huisgemaakte aioli op tafel, rood van kleur. Navraag leerde ons dat er wat bietensap door de aioli gedaan was om deze een aparte kleur te geven. Iets wat overigens geen invloed had op de smaak, opgemerkt mag wel worden dat er wellicht wat meer knoflook in had gemogen. De drankjes werden vlot geserveerd en voordat we deze opgedronken hadden kwamen de runder- hamburgers, vegetarische hamburgers en een solomillo teriyaki met rijst. De frisse wind trotserend werd er zichtbaar genoten van de geserveerde maaltijden.

Als het straks wat warmer is dan gaan we er zeker nog een keertje eten voor een iets uitgebreidere recensie van Musset.

Door de frisse wind geveld hebben we koffie gedronken aan het plein in Santa Gertrudis.