Bon profit: Manchego tostada

16 maart 2013 Redactie 241

manchego-tostadaIn onze rubriek "Bon Profit" kan je behalve restaurant recensies ook de lekkerste recepten terugvinden uit de Spaanse, Catalaanse en Ibiza keuken. Deze keer het recept Manchego Tostada. Eet smakelijk!

Dit recept is voldoende voor 12 personen en het klaarmaken duurt ongeveer een kwartiertje.

INGREDIËNTEN
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
1 ciabattabrood
1 stukje manchegokaas (150 g)
6 gedroogde tomaten in olie (potje a 280 g)
6 sprietjes bieslook

BEREIDEN
Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Olie erdoor roeren. Ciabatta in plakjes snijden en aan één kant met knoflookolie bestrijken. Plakjes in broodrooster roosteren. Manchego in plakjes snijden. Tomaat in dunne reepjes snijden. Ciabatta beleggen met plakje manchego. Reepjes tomaat erop leggen. Bieslook boven tostada's in stukken knippen.