Bon profit: Nagai

17 april 2015 Redactie 272

gebakken-vis-nagaiIBIZA - Bon Profit is een rubriek waarin we de lekkerste recepten bespreken, maar ook de rubriek waar we restaurants recenseren. Deze keer aten we bij Nagai.

Speelse fusion gerechten, dat is wat je kunt verwachten als je deze parel bezoekt, gevestigd in een 250 jaar oude finca.

Elke gastronoom die in de afgelopen jaren een bezoek heeft gebracht aan Ibiza zal ongetwijfeld hebben gemerkt dat er een ware explosie van restaurants met sushi heeft plaatsgevonden, al dan niet met een schijnbaar verplichte mediterrane twist. Meer dan eens botsen deze eetculturen echter zonder dat er nog een echte food filosofie achter de gerechten te bekennen is. Bij Nagai blijkt het tegenovergestelde het geval.

eetstokjesChef-kok Reina Nagai en het team van Nagai hebben hun ervaring met voedsel geworteld in een intelligente en speelse verkenning van oosterse en westerse smaken; perfect aangevuld door de ingetogen elegantie van het interieur van het restaurant. Het eten wordt geserveerd op handgemaakt Japanse servies en Japanse kunst en kimono's sieren de muren zonder daarbij de authentieke sfeer van de 250 jaar oude finca waarin het restaurant gevestigd is schade aan te doen. We vinden Nagai ter hoogte van Km 9.5 op de weg tussen Ibiza en San Juan.

We begonnen met een mengsel van karakteristieke Nagai gerechten en een aantal recente toevoegingen aan het uitgebreide menu met verschillende opties voor veganistische diners. De dorada en rode biet carpaccio is een delicaat gerecht met een speelse combinatie van texturen, terwijl de cerviche Nagai opvallende accenten van gember heeft, geserveerd met lepel voor de heerlijke dressing. Nagai is een van de weinige restaurants in Ibiza waar ze nog topkwaliteit mediterrane makreel serveren. Het gemarineerde gerecht was licht, maar karakteristiek vlezig met een vleugje koriander. Misschien wel het meest bekende gerecht van het restaurant, de draak rol, stelde niet teleur, een verleidelijk contrast in textuur en in je mond een traktatie door een explosie van aroma.

Dorada en rode biet carpaccio.

Het hoofdgerecht was van een even hoog niveau. Gebakken vis met een amandel korst en een apart bijgerecht van roerbak endame bonen, cashewnoten en lokale wilde asperges. De gebakken vis was een geestige reis over de hele wereld. Aanvankelijk gepresenteerd met een stijlvolle kijk op fish and chips, de geur van rozemarijn die ons vervoerde naar warmere mediterrane oorden, terwijl de toevoeging van daikon, een Japanse radijs-achtige een sprankje Azië beroerde. Dit is fusion keuken hoe het hoort te zijn: intelligent, smaakvol, verrassend en innemend.

Om te eindigen, delen we de millefeuille de manzana, een subtiele mix van appel, honing en kaneel. Het dessert kapselt een groot deel van het voedsel dat we aten in Nagai, delicate maar stevig. Een kwaliteits wijnkaart werd aangeboden, maar Nagai heeft een sterke relatie met een aantal Japanse brouwers ontwikkeld en een grote verscheidenheid kan zodoende worden aangeboden. Zeer aan te bevelen, maar boek vooruit.Het terras is terecht druk tijdens de zomer.

Voor reserveringen bel +34 971 80 73 08 of [email protected]