Bon profit: Can Pilot in San Rafael

11 juni 2012 Redactie 289

Restaurant Can PilotMidden in het dorpje San Rafael ligt op de hoek van de afslag naar Santa Agnes het restaurant Can Pilot. Wij gingen er eten.

Can Pilot is een restaurant wat het hele jaar geopend is en kent zijn historie als café aan de destijds doorgaande weg van Ibiza naar San Antonio. Door de alsmaar groeiende vraag naar maaltijden in het café is het inmiddels uitgegroeid tot een restaurant met zo'n 30 tafels. Ook het oude café gedeelte bestaat nog steeds.

Je komt binnen in het café gedeelte van het restaurant en de ontvangst is er altijd even vriendelijk. Door het café kom je in het restaurant wat buiten, maar overkapt is. De helft van dit terras kan worden afgesloten als het te koud is om buiten te eten. Gelukkig komt dat op Ibiza niet zo vaak voor. En een beetje fris buiten telt niet voor Can Pilot want de aanwezige terrasverwarmers zorgen er voor dat de periode die je buiten kunt eten wordt gemaximaliseerd.

[caption id="attachment_158" align="aligncenter" width="495" caption="Je vlees bekijken voor je het eet bij Can Pilot"]Vlees vitrine Can Pilot[/caption]

Can Pilot is gespecialiseerd in vlees, goed vlees. En dat weet inmiddels het hele eiland; locals komen er bijzonder graag een ossenhaas of een rib-eye eten. Het vlees wordt óf in de open keuken klaargemaakt, óf (bij sommige gerechten, dit wordt aangegeven op de kaart) je krijgt een heuse houtskool bbq op je tafel en dan kan je je eigen vlees klaarmaken. Dit verklaart misschien ook wel waarom ze bij Can Pilot proberen om zo lang mogelijk in de open lucht te serveren want er kan redelijk wat rookontwikkeling ontstaan tijdens de bereiding op deze manier.

De kaart is zeer gevarieerd en de keuze voor zowel voor-, hoofd-, als nagerecht biedt voor iedere smaak wel wat lekkers. De prijzen zijn eigenlijk geheel tegen de verwachting in van een restaurant met een dergelijke keuze aan overheerlijk vlees: heel erg betaalbaar. Wij moesten goed ons best doen om met zijn 4en 150 euro stuk te slaan, waarbij geteld een lekkere Rioja van de wijnkaart.

Reserveren is in de weekenden aanbevolen, zeker in het seizoen. +34 971 19 82 93

Internet: www.asadorcanpilot.com

Grotere kaart weergeven