Bon profit: Restaurant Playa Niu Blau

19 mei 2013 Redactie 208

niu-blauVanmiddag was de redactie op zoek naar een lunchplek op het eiland. En we wilden graag de massa vermijden, want we hadden al op Salinas gezien dat er parkeerplaatsen te kort waren. Een slecht voorteken want we schrijven 19 mei...

Een beetje rondtoerend kwamen we terecht op een strandje waar je normaal gesproken niet zo snel komt. Het staat niet alleen wat onduidelijk aangegeven, maar ook de afslag vanaf de nationale weg is een heel klein onverhard weggetje. We spreken over Playa Niu Blau, net even buiten de bebouwde kom van Santa Eularia op weg naar Es Canar. Het onverharde pad leidt je door een droge rivierbedding naar een mooi zandstrand waaraan het restaurant is gevestigd. Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar, maar we hadden geluk want het laatste plekje was voor ons.

Omdat we in deze tijd nog graag van de zon genieten vroegen we het behulpzame en in voldoende mate aanwezige personeel om een tafeltje in de zon. Alle tafels die in de zon stonden waren bezet. Zonder morren werd er echter een tafel van het terras gepakt en nadat we twee stoelen in ons hand gedrukt kregen konden we de ober volgen. Een tafel óp het strand in de zon. Wat kan een mens nog meer wensen op de zondagmiddag?

De bediening was voortreffelijk, vlot en vriendelijk werden we te woord gestaan. Er stonden een aantal gerechten niet op de kaart en deze werden speciaal aanbevolen. De kaart is er niet echt bijzonder te noemen en bevatte de items die je op de kaart van ieder willekeurig restaurant in Spanje aantreft. Onze keuze viel op de salade met geitenkaas, gevolgd door Lomo de Cerdo. Zowel de salade als de lomo waren van uitstekende kwaliteit, snel (maar niet te snel) op tafel. Niets op aan te merken. Aan postres (nagerechten) deden we vandaag even niet, dus na een lekkere bak koffie keerden we huiswaarts. De impact op onze financiën bleef beperkt tot net geen 50 euro en daar waren 4 glazen huiswijn bij inbegrepen.

Op de terugweg moest ik aan het hele oude liedje denken "Op een mooie Pinksterdag"; nou dat was het zeker! Een uitstekende plek om een aangename lunch te nuttigen zonder dat je jezelf eerst thuis moet gaan omkleden. Wij gaan er zeker nog eens naar terug.

[googlemap lat="38.992754867844866" lng="1.5535998344421387" align="undefined" width="495px" height="225px" zoom="16" type="G_SATELLITE_MAP"]38.992755,1.5536[/googlemap]

[gallery columns="2" ids="6534,6535,6536,6537,6538,6539"]