Bon Profit: Room 39, het restaurant van Ibiza Rocks House

16 mei 2013 Redactie 294

pikes-recensieIn de rubriek 'Bon Profit' bespreken we de lekkerste Ibiza recepten, maar we doen ook restaurants aan om ze te recenseren voor onze lezers.
Ibiza Rocks House at Pikes net even buiten San Antonio presenteerde haar verrassend nieuwe kaart voor het seizoen 2013 en wij waren van de partij om te komen proeven wat de chefs van dit prachtige restaurant voor hun gasten bedacht hebben.

Het werd een bijzondere en aangename ervaring.

 

 

menu-pikesHet leven op Ibiza is echt wat een buitenstaander denkt wat het is. Je leeft er in een subtropische droom. Bijna iedere dag zon, het leven wat zich grotendeels buiten afspeelt en heel veel leuke mensen om je heen. Een setting waarvan niet werd afgeweken toen we aankwamen bij Room 39.

In het rustige achterland van San Antonio vinden we midden op de campo aan het einde van een onverharde weg onze bestemming. Het hotel annex restaurant is gevestigd in een ongeveer 500 jaar oude finca en meteen als je door de poorten van het gebouw naar binnen loopt, voel je een aparte atmosfeer. Niet op de laatste plek omdat we weten dat Wham de clip van het nummer "Club Tropicana" hier heeft opgenomen destijds, of omdat hier ieder jaar de verjaardag van Queen's Freddy Mercury uitbundig gevierd wordt door artiesten, beroemdheden en eilandbewoners, maar ook omdat dit de plek is waar knappe feesten gegeven worden als een soort afters na Ibiza Rocks.
De artiesten die daar optreden verblijven namelijk meestal in Pikes. Jam sessies en gastoptredens van dj's zijn er dus aan de orde van de dag. Beroemdheden die er sliepen in de jaren '80 zijn onder andere Freddy Mercury, Grace Jones, Julio Iglesias, Kylie Minogue en Naomi Campbell.

Maar het is meer als een resort. Room 39 is de naam van het restaurant waar we de perfecte balans vonden tussen een uitstekende keuken en een ontspannen sfeer. Dit kom je zelden tegen want perfecte keukens gaan vaak toch gepaard met een wat gespannen sfeer in restaurants. Bij Room 39 hoef je niet te fluisteren en is het niet van belang hoe je je kleedt. Alles draait er om gezelligheid en goed eten. Wij vonden er beide.

We werden uitgenodigd voor een lunch, maar we hebben geproefd van de diner kaart. En niet zomaar geproefd, want de chefs hadden alle op de kaart voorkomende gerechten voor de gasten gepland.

Na een uitstekende huisgemaakte Mojito zaten we aan. In een rustig tempo werden de voor- en tussengerechten geserveerd. Dit werd een indrukwekkende lijst:
Fresh Tuna Tartare with rocket & avacado, Crostini with serrano ham, fresh figs & mint, lime seared king scollops with spinch & carmalized walnuts, Goat cheese & red onion tart tartin with beetroot puree, Smoked duck & foie gras terrine with apple & cider cutney of spiced crab cake with chilli jam & corriander crème freche.

En niet alleen de omschrijving is indrukwekkend, geloof ons, maar ook de smaak was subliem. Steeds werd er een zeer goede combinatie van ingrediënten gevonden zonder dat er één de overhand kreeg. De opmaak was al even indrukwekkend zoals je op de foto´s hieronder kunt zien.

Voor het hoofdgerecht was onze keuze gevallen op `Ravioli of goats cheese & chive with char-grilled asparagus rocket & pesto`. Een keuze  waar we zeker geen spijt van hadden. Een perfecte smaak melange, tongenstrelend!

De keuze aan desserts was overweldigend en wij hoefden gelukkig geen keuze te maken, want alles op de kaart gepresenteerde desserts werden geserveerd. De warme Bailyes brownie met chocolade saus, vanille ijs en verse aardbeien was voor wat ons betreft de absolute winnaar.

Het feit dat we ons vanaf 14.00 uur tot over zessen aan tafel hebben vermaakt zegt denk ik wel genoeg. Mocht je op Ibiza zijn deze zomer, pak dan de telefoon en reserveer voor de lunch of het diner op +34 971 342 222. Het vriendelijke en gastvrije personeel spreekt behalve Spaans ook uitstekend Engels.

Technische details:
Telefoon: +34 971 342 222
Google maps: kaart
Facebook: Pikes Hotel
Website: Ibiza Rocks House

[gallery ids="6472,6468,6469,6470,6471,6461,6455,6456,6457,6458,6459,6460,6462,6463,6464,6465,6466,6467"]