Bon profit: Sa Capella, proef de magie van Ibiza

21 juni 2013 Redactie 292

sa-capellaIn de kerk van een voormalig nonnenklooster net even buiten het toeristische San Antonio vinden we een restaurant waar je qua sfeer, maar zeker ook op de kaart de magie van Ibiza kunt treffen.

De parking voorziet ruimschoots in de behoefte om naast de zaak te parkeren en we worden netjes en vriendelijk ontvangen. De reservering die we hadden gedaan was voor Spaanse begrippen wat aan de vroege kant, 21.00 uur, maar dat had dan weer als voordeel dat de laatste zonnestralen het terras kietelden. We besloten om voor een tafel buiten te kiezen. Dat is aangenaam met een temperatuur van zo'n 28 graden. De eerste suggestie van het bedienend personeel was een Kir Royal, meteen een goede.

 

[caption id="attachment_7037" align="aligncenter" width="640"]Sa_Capella_IMG_1419 Het terras heeft zo'n 10 tafels bij Sa Capella[/caption]

riojaDe kaart is uitgebreid en bijzonder en biedt een ruime keus aan zowel warme als koude voorgerechten, vlees en vis en een met zeer grote zorg samengestelde dessertkaart. De keuze voor het voorgerecht werd nog moeilijker gemaakt toen de ober ons vertelde dat er twee gerechten waren die niet op de kaart stonden als voorgerecht. Eentje ervan bracht ons nog even aan het twijfelen: een groene gazpacho soep. Toch viel onze keuze op onder andere met tonijn gevulde rolletjes gerookte zalm, rundercarpaccio en warme broccoli met geitenkaas en jamon serano. Een goede keuze want er werd met meer dan goede smaak gegeten door ons gezelschap. Niet onbelangrijk was de daarbij gekozen wijn, we hadden een fles Rioja op laten maken. De Marques de Caceres Crianza reserva smaakte zoals we hadden verwacht: subliem.

[caption id="attachment_7039" align="aligncenter" width="640"]brocoli Eén van de voorgerechten[/caption]

De tweede gang bestond onder andere uit een Solomillo met een bos-paddenstoelen sausje en de specialiteit van het huis waarbij een soort steengrill op tafel komt. Op de hete steen ligt een laag met zout afkomstig uit Salinas en de gefileerde steak maak je er zelf op klaar. De garnering komt apart en bestaat uit licht gefruite aardappelschijfjes, uien en paprika.

[caption id="attachment_7040" align="aligncenter" width="640"]hoofdgerecht Eén van de hoofdgerechten[/caption]

Als je van desserts houdt, dan ben je bij Sa Capella op het juiste adres. De enorme keuze uit vaak zoete lekkernijen maakt het er niet makkelijker op. Tarta de queso, een aardbeiensoep en zelfgemaakte caramel met chocolade die gesouffleerd was met een zoetige mint dressing zijn slechts wat voorbeelden.

[caption id="attachment_7041" align="aligncenter" width="640"]nagerecht sa capella Smullen van het dessert[/caption]

De bediening is correct en vriendelijk, de entourage uitstekend en de prijzen zijn ook nog acceptabel voor wat er op tafel kwam. Sa Capella is zeker een aanrader van Ibizavandaag.

[caption id="attachment_7042" align="aligncenter" width="640"]interieur Sa Capella interieur[/caption]

Bon profit!

[googlemap lat="38.99054507113388" lng="1.3087785243988037" align="undefined" width="495px" height="225px" zoom="17" type="G_SATELLITE_MAP"]38.990545,1.308779[/googlemap]