Bon profit: Turo Turo

16 augustus 2014 Redactie 222

turo-turo-signIBIZA - In de tweede lijn van de boulevard die het plaatsje Figueretas scheidt van de Middellandse Zee treffen we tot onze verbazing een prachtige zaak aan, genaamd Turo Turo. Op uitnodiging van de Engelse eigenaar gaan we op een doordeweekse avond kijken wat ze te bieden hebben.

De eigenaar Alex heet ons persoonlijk welkom met een glaasje champagne en vertelt ons dat hij na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de financiële sector in Londen, toe was aan een nieuwe uitdaging. En die vond hij in Figueretas op Ibiza. Omdat hij het niet zag zitten om op één paard te wedden, nam hij een kok in dienst die gespecialiseerd is in Aziatisch fusion koken. Fusion Koken is een term die je maar af en toe hoort in de betere restaurants.
Er is dan ook nog weinig over bekend bij het grote publiek. Waar het om draait bij Fusion Koken, is het combineren van verschillende kookstijlen om nieuwe smaken te ontdekken. Daarnaast kan iedereen het concept op geheel eigen wijze interpreteren.

Met een chef in de keuken die gespecialiseerd is in deze techniek, mag je best wel wat verwachten. En na de menukaart gezien te hebben blijkt dat het prijskaartje wat aan de gerechten hangt verrassend laag is. Om onze keuze te vergemakkelijken werden er van bijna alle gerechten op de kaart schalen neergezet zodat we van alles een beetje konden proeven.
En al met al werd het uiteindelijk toch een volledige maaltijd want de smaken van de aangeboden gerechten verschilden enorm van elkaar en alles zag er zo smaakvol uit, dat we geen weerstand konden bieden als er wat nieuws werd neergezet.turo-turo-bar Voor ons was het gerecht Chick Katsu de absolute favoriet. Een kipgerecht waarbij stukjes kipfilet gefrituurd in Japans panko brood geserveerd werden met twee verschillende dipsausjes. Een ware streling voor de smaakzintuigen. Maar ook de Lumpian Shanghai, op Filipijnse wijze bereide gehakt rolletjes en de zeer pikante Katsu salade viel goed in de smaak bij ons gezelschap.
En of je nu op Koreaanse wijze bereidde kippenvleugeltjes wilt eten, of een Dum Sin schotel, voor een gevarieerde Aziatische keuken ben je bij Turo Turo zeker op het juiste adres. Voor een verrassend lage prijs.

Turo Turo is het hele jaar door geopend, dus ook in de wintermaanden kan je er terecht. Naast het restaurant hebben ze er een gezellige luxe bar en in de zaak is een zeer professioneel geluidssysteem aangelegd en een grote dj booth waar regelmatig, voornamelijk Engelse, dj's in te vinden zijn. Een allround zaak die eenvoudig te bereiken is vanaf de boulevard van Figueretas, of als je met de auto komt dan kan je voor de deur stoppen in de straat. Er is ook een groot terras.

De zaak is in de zomermaanden 7 dagen per week geopend van 9 uur 's morgens tot 4 uur 's nachts. In de winter zijn er aangepaste openingstijden.
Calle Carlos Roman Ferrer, 2-3, Ibiza
Facebook link

 

turo-turo-collection