Boot ontploft in de haven

24 juli 2016 Redactie 216

jetski-rookIBIZA - Ten minste vijf mensen raakten gewond, waarvan twee zeer ernstig, toen om 14:00 vanmiddag een boot ontplofte in de jachthaven van Ibiza bij het tankstation.

Het schip was eerst in brand gevlogen en is kort daarna geëxplodeerd. Dit verzorgde een rookpluim die op nagenoeg het hele eiland zichtbaar was. Volgens getuigen deed de brand zich voor toen de zeven meter lange boot werd bijgetankt. Ook een waterscooter die bij de boot hoorde vatte vlam. Dezelfde getuigen zeggen dat er twee personen in brand stonden en dat die zichzelf overboord gegooid hebben.

De twee hebben zeer ernstige verwondingen. Het betreft een jong stel; een vrouw van 37 jaar en een man van 36. Beiden zijn naar het ziekenhuis Can Misses vervoerd, waar ze eerst gestabiliseerd worden voor ze naar het brandwondencentrum La Fe in Valencia gevlogen worden per helikopter. Het stel heeft over 80% van hun lichaam brandwonden.

De andere gewonden betreft de vader van één van de twee, deze heeft een rookvergiftiging opgelopen.

Er waren twee mensen vlakbij op een rubberboot en di zijn andere aanliggende schepen gaan waarschuwen om weg te varen zodat de vlammen niet over konden slaan. Hieronder was het jacht Principessa.

De hulpdiensten waren massaal uitgerukt en aan de operatie deden verschillende brandweerlieden, ondersteund door leden van de Guardia Civil, lokale politie en de havenpolitie mee. Er kwamen verschillende ambulances naar de jachthaven om de gewonden te vervoeren.

Over de identiteit van de gewonden is ons nu nog niets bekend.

jetski-boot jetski-rook jetski-uitgebrand