Bora Bora slachtoffer van beleid

16 september 2016 Redactie 262

bora-bora-eindePLAYA D'EN BOSSA - Heel zachtjes aan verliest Ibiza haar identiteit en wat straks nog rest zijn luxe beachclubs en dure restaurant. Met het intrekken van de vergunning van Bora Bora is de ziel uit het eiland getrokken.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]
Bora Bora was een icoon op het eiland. Toen alles op Ibiza nog echt om de muziek draaide en de clubs 24/7 open mochten zijn, was Bora Bora bij uitstek de beachclub waar clubbers elkaar ontmoeten na- of voor het stappen. Vanaf een uurtje of tien verschenen er de eerste mensen en een uurtje later sleepte de dj de loodzware speakers naar buiten om vervolgens de voor Ibiza destijds zo kenmerkende Balearic House ten gehore te brengen. Op een gematigd volume want in de appartementen er boven lagen de clubbers hun roes uit te slapen.

Zodra de dag vorderde werd het volume zachtjes opgeschroefd en tegen de tijd dat het een uur of 16:00 was, werd er op vol volume gedraaid waardoor je zelfs tot in de branding kon genieten van dat waarvoor je naar het eiland kwam: muziek. Geen overdreven luxe, geen hippiemarkten, geen peperdure jachten voor de kust en amper private jets.

En zodra de overheid op het eiland besloot om daytime clubbing te verbieden in 2005, mocht er vanaf 16:30 muziek gedraaid worden en werd het volume aan banden gelegd voor zaken zoals Bora Bora. Als een rebel poogde de strandtent toch om het vol te houden door wat later de muziek hard te zetten en ze lieten zelfs een deel van hun restaurant verbouwen om geen geluidsoverlast te veroorzaken in een later stadium.

In 2016 bleek ook de rebel helaas niet opgewassen tegen het veranderende Ibiza en werd begin september de muziekvergunning volledig ingetrokken waardoor het compleet in elkaar stortte bij de zaak. Ibiza verandert, en daar is niet iedereen even blij mee...

bora-bora-einde
[/s2If]