Bosbrand op ibiza

17 juni 2022 Redactie 699
Bosbrand op ibiza

Volgens berichten van de brandweerkazerne van Ibiza is vanmorgen een bosbrand uitgebroken op Ibiza, op de Sant Joan-weg, meer bepaald op de Camí Puig d'en Coll, in de buurt van het gebied Sa Talaia de Sant Llorenç. De oorzaak lijkt de brand te zijn geweest in een ondergrondse elektrische bedrading in het gebied.

 

Om de brand, die om 9:44 begon, te blussen, werd een apparaat georganiseerd met zeven brandweerlieden van de Consell samen met drie voertuigen, naast zes mensen uit Ibanat, die luchtmiddelen nodig hadden om het te verstikken (helikopter H04). Samen met hen waren er ook twee lokale politieagenten, twee burgerwachten, verschillende civiele beschermings- en milieuagenten.

 

In totaal kwamen bijna 18 mensen in actie voor een brand die om 22:50 onder controle was en die volgens de brandweer voor 13:00 uur was afgelopen.

"De brand heeft ongeveer 1.000 vierkante meter bosgebied in brand gestoken. Voor wat het had kunnen zijn, is het niet erg geweest, maar er zijn behoorlijk wat middelen gemobiliseerd", verzekerden ze vanuit het insulaire park.

 

Het Staats Meteorologisch Agentschap (Aemet) heeft deze donderdag gewaarschuwd voor extreme hitte op de Balearen en voor het risico van extreme brand op alle eilanden.

Via sociale netwerken heeft de Aemet aangegeven dat de eilanden vanwege de hoge temperaturen op geel staan. In de Pitiusas kan het 36ºC bereiken.