Bouw parkeerplaats bij het vliegveld stopgezet door vondst overblijfselen vanuit het Romeinse tijdperk!

19 april 2021 Redactie 894
Bouw parkeerplaats bij het vliegveld stopgezet door vondst overblijfselen vanuit het Romeinse tijdperk!

Tijdens het bouwen van nieuwe parkeerplekken bij het vliegveld van Ibiza zijn overblijfselen gevonden uit de Romeinse tijd!


Het romeinse rijk, wat zijn oorsprong vindt in Italië, breide zich in de 6e eeuw voor Christus uit tot eigenlijk alle gebieden rond de Middellandse zee. Ook de Balearen ontkwamen er niet aan en zo is het dus niet gek dat er overblijfselen gevonden worden op Ibiza.

 

De historie van Ibiza heeft wat magisch. Voordat het eiland in handen viel van de Romeinen was het namelijk in handen van de Carthagers, die hun oorsprong in Noord-Afrika vinden. Nadat het Romeinse rijk uiteenviel werd het weer veroverd door Arabische Moren in het jaar 902. Zij gaven het eiland de naam: Yebisah. Dit is zo gebleven tot 8 augustus 1235 toen het weer in handen viel van de Christenen onder het Koninkrijk Aragon en kreeg het een autonoom zelfbestuur. Dit wordt gezien als een historische datum voor het eiland.

Deze wisseling van de macht en religie zou zomaar de oorzaak kunnen zijn van magische krachten op het eiland.

In 1479 werd bepaald dat Ibiza tot zowel de Balearen als het Koninkrijk van Spanje behoorde zoals dat tot op de dag van vandaag nog steeds doet.