Breaking: Brand op Formentera

05 juli 2017 Lisa 256
Breaking: Brand op Formentera

Om 16:17 uur is een brand in Saone Creek gemeld, op Formentera.

Volgens het gepubliceerde bericht van IBANAT op Twitter, word geprobeerd om de brand te blussen met drie vliegtuigen, twee helikopters en 13 brigades. Ter plaatse zijn ook twee milieu-agenten (AMAS) en een noodsituatie technicus. De weg is afgesloten voor verkeer uit voorzorg. 

Het vuur is categorie niveau 1, wat betekent dat er personen en goederen worden bedreigd. Het is de tweede brand in dit gebied in korte tijd. De laatste brand in dit gebied was afgelopen mei. 

Iets meer dan een maand geleden brandde in dit gebied 14 hectare bosgebied af. De brand is begonnen in de tuin van een rustieke boerderij gelegen aan de Cap de Barbaria, aan het begin van de stortplaats en de weg naar Cala Saona.

Het Consell heeft aangegeven dat de waarschijnlijke oorzaak van de brand kan worden gerelateerd aan een elektrische doos installatie op één van de huizen in de bos zone die was bevestigd zonder zelf beschermende strip.

De huiseigenaar, probeerde met emmers water vanuit het zwembad het vuur te doven. De Franse man, die al 30 jaar op het eiland woont, zei dat hij twee brandpunten opmerkte, een bij het zwembad en een ander in het bos.

In aanvulling op de eerste bluspogingen van uit het IBANAT front, hebben veel mensen zich verzameld op de plek om te proberen te helpen. Zo zijn er onder andere vrachtwagens die water vervoeren om zoveel mogelijk water naar de plek te krijgen.