Britse ondernemers verenigen zich

15 juli 2015 Redactie 232

britse-ondernemersSAN ANTONIO - De Britse en Ierse gemeenschappen van San Antonio en Cala de Bou hebben hun krachten gebundeld in de Vereniging van Britse bewoners en ondernemers in San Antonio en Bahia (Arebri).

In totaal telt de vereniging meteen al 50 leden afkomstig uit het gebied. De belangrijkste doelstelling is om de belangen van de Britse burgers woonachtig- en ondernemers werkzaam in het gebied te vertegenwoordigen en te helpen bij alle kwesties in hun dagelijks leven op het eiland, zowel persoonlijke als voor hun werk of bedrijf.

De vereniging woordvoerder, Martin Makepeace liet weten dat ze gaan samenwerken met instellingen en de overheid om het imago van San Antonio op te poetsen. Nu staat de stad bekend om de vele dronken en schreeuwende jongelui. Maar er zijn voorbeelden hoe het wel kan volgens Martin, als hij kijkt naar Cafe Mambo of de Ocean Beach Club.

Een ander punt van zorg is het aantal illegale werknemers in San Antonio: "Er zijn veel illegale mensen en veel promotors die zonder relations, zonder contract werkzaam zijn. Omdat ze officieel dus ook niet in dienst zijn kunnen de bedrijven waarvoor ze werken ook niet op slecht gedrag worden aangesproken.

Er worden op korte termijn diverse bijeenkomsten georganiseerd door de vereniging.