Britse regering wil balconing uitroeien

15 juni 2012 Redactie 263

BalconingDe Britse regering wil het zogenaamnde 'balconing' uitroeien in de gebieden waar Britse toeristen hun vakantie doorbrengen op de Balearen.

Balconing is een levensgevaarlijke bezigheid waarbij jongeren vanaf het balkon van hun appartement of hotel in het zwembad eronder springen. Ieder jaar zijn er weer tientallen, voornamelijk Britse, jongeren die veelal beschonken terugkomen na een avondje stappen en elkaar opruiend overgaan tot hun achterlijke poging te springen. Het resultaat is triest want meer dan 6 jumpers overleven de sprongen niet, elk jaar weer. En anderen lopen vaak blijvend letsel of invaliditeit op.

De Britse regering gaat bekende Engelsen inzetten die de boodschap moeten uitdragen via de media om toch vooral niet te doen aan balconing.
De Britse consul op de Balearen, Paul Abrey, heeft een filmpje op laten nemen in het zwembad Son Hugo met Tom Daley, de britse olympisch kampioen schoonspringen. 'Laat professionals springen' is de boodschap. Ook draagt de kampioen uit dat het zeer onverstandig is om te gaan zwemmen als je drank of drugs op hebt.

Gepoogd zal worden de boodschap uit te dragen op de plaatsen waar de meeste Britse toeristen zijn ondergebracht over de hele Balearen.

http://www.youtube.com/watch?v=0lfbgYGGXvY