Britten zorgen voor een kwart van het inkomen van toeristische sector

11 september 2018 Redactie 302
Britten zorgen voor een kwart van het inkomen van toeristische sector

Dit seizoen heeft het Britse volk op Ibiza veel media aandacht gekregen, wat niet altijd even positief was. Ondanks de gevolgen van het heftige gefeest van Britse partygangers, zorgen ze volgens The Ibizan wel voor het meeste geld voor de economie van Ibiza. Zo zouden de Engelsen verantwoordelijk zijn voor 25% van het totaal inkomen van de toeristische sector.

Wanneer we kijken naar de laatste cijfers van EGATUR, een bureau voor toeristische statistiek, zien we dat het Britse volk het meest geld heeft uitgegeven tijdens de eerste zes maanden van 2018. Tijdens deze periode hebben toeristen op het eiland in totaal 978 miljoen euro uitgegeven, waarvan de Engelsen maar liefst 245 miljoen euro. Ze lopen ver vooruit op de Duitsers, (102 miljoen euro), en ook spenderen ze meer dan de Spanjaarden (139 miljoen euro).

Tijdens de eerste zes maanden van het jaar gaven de Britten gemiddeld 145 euro per persoon per dag uit, Duitse toeristen kwamen op 143 euro, en de Spanjaarden op maar 99 euro.

Wanneer we kijken naar de categorie 'rest van de wereld' zijn de gemiddelde uitgaven per persoon 199 euro per dag. Er is dus nog een kleine groep op Ibiza die geen moeite heeft met aardig wat geld over de balk te smijten. Maar wie deze big spender is, daar zullen we, helaas voor alle ‘instagram models’ op het eiland, niet achter komen. ;-)