Buren willen de Hypnose bar niet meer open na brand

08 februari 2017 Lisa 261

De Guardia Civil doet op dit moment nog steeds onderzoek naar de oorzaak van de brand die gisteren plaatsvond in de Hypnose bar in Santa Eulària. Er werden in totaal 30 mensen geëvacueerd, waaronder 9 kinderen

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.

Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]

[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De buren zijn zwaar getroffen door de brand en zien het liefst dat de bar zich niet heropent. Het gebied waarin de bar is gelegen is volgens de buren niet geschikt. Zij hebben veel klachten over de bar. Zo is er veel geluidsoverlast, word er vaak gevochten en word er regelmatig drugs verkocht. Daarnaast ondervinden de omwonenden veel overlast van barbezoekers die plassen in het portaal.

Tijdens de evacuatie gisteren, hebben sommige buren hun zorgen geuit over de verkoop van drugs. Ze denken dat het jonge publiek wat in de bar komt zeer beïnvloedbaar is en daardoor moeilijk de verleiding van drugs kunnen weerstaan. De bar is voor de lokale politie geen onbekend terrein. Ze zijn regelmatig door omwonenden gealarmeerd en opgeroepen omdat er gevechten plaatsvonden.

De manager van de bar, Patricia Nassti, ontkent alle beschuldigen van de buren die beweren dat er drugs wordt verkocht aan minderjarigen. Een paar weken geleden is het pand onderzocht door de Guardia Civil, maar er is niks aangetroffen.

Twee dagen voor de brand waren Nassti haar banden lek gestoken. Ook mist ze geld uit de speelautomaten. De manager is ervan overtuigd dat de brand is aangestoken. Wat de oorzaak van de brand is zal uit onderzoek moeten blijken.

[/s2If]