Burgemeester boos om vertraging

13 november 2015 Redactie 246

puig-de-missa-santa-eularia

SANTA EULARIA - De burgemeester van Santa Eulària, Vicent Marí, is gisteren hard van leer getrokken tegen de wethouder van verkeer, Pepa Marí.

Ook de regering van het eiland kreeg er flink van langs. De reden van dit alles was de opgelopen vertraging van het plan voor de verbetering van de weg tussen Ibiza en zijn gemeente. Keer op keer lopen de onderhandelingen stuk en blijven goedkeuringen uit. De urgentie is bijzonder hoog, maar politieke wil blijft uit en de burgemeester spreekt over bestuurlijke nalatigheid als het gaat om beslissingen.

Wederom waren er vertragingen opgelopen waardoor de werkzaamheden zeker pas op zijn vroegst in 2016 kunnen beginnen. Vooral het knelpunt bij Ca Na Negreta is van vitaal belang voor de bereikbaarheid van Santa Eularia.

De populaire burgemeester Pepa Marí beschuldigde partijen van "een gebrek aan vooruitziendheid en brutale passiviteit" en spoorde aan om het ​​tijdschema aan te passen. Volgens Vicent Marí is de laatste hindernis de directeur van de Sector Wegen en Planning, die wachtte op een milieu goedkeuring, maar die zou er in oktober al zijn geweest en alleen het papierwerk moest nog worden voltooid.

Marí: "Dat is niet langer excuses. Er werd aangenomen dat tegen het einde van dit jaar de werkzaamheden zouden beginnen. Wat ik vrees is dat de vertraging nu veel groter wordt en er geen enkele termijn is waarop de werken voltooid zouden kunnen worden ... Een belediging voor de mensen van Santa Eularia".

De burgemeester is zelfs bang dat de stagnering er toe zal leiden dat de start nog wel tot vier jaar uitgesteld zou kunnen gaan worden...