Busdiensten veranderen door geldgebrek

11 mei 2013 Redactie 276

autobus-ibizaHF Vilas SA, de exploitant van de busdiensten in- en rondom de stad, heeft bekend gemaakt het aantal routes te moeten beperken door geldgebrek.

Eén van de oorzaken is het dalende aantal passagiers op de lijnen, de stijging van de brandstofprijs, maar ook de schuld die de overheid heeft bij het het bedrijf is schuldig. Een groot deel van deze schuld is ontstaan omdat de bussen ook leerlingen vervoeren.  Voor het vervoer van de scholieren is al 16 maanden niet meer betaald.

Route nummer 13, van Ibiza-stad, zal nu overgaan tot elk half uur in de zomer in plaats van de gebruikelijke elke twintig minuten, en elk uur op zon-en feestdagen. De nachtelijke dienst loopt voortaan tot 23:30 in plaats van tot 2:30 voorheen. Verdere besparingen zullen worden doorgevoerd in de "disco bus ', die alleen zal rijden in juli en augustus en niet tijdens de maanden juni en september. De route naar San Antonio zal worden gehandhaafd tot 1 november en start opnieuw op 1 maart, terwijl de dienst daarnaast in maart en april niet 's middags zal rijden.