Cala d'Hort vrijwel onbereikbaar

18 augustus 2014 Redactie 228

cala-dhortCALA D'HORT - In de zomermaanden is het favoriete strand van Cala D'Hort vrijwel onbereikbaar met de auto. Tenzij je vroeg de wekker zet, want alleen dan maak je kans om er te komen en een plaatsje te vinden voor je auto.

Cala d'Hort is dus echt voor de vroege vogels, vooral op de zondagen in augustus. Het vlakbij het strand gelegen stuk land, wat in de zomermaanden dienst doet als parkeerterrein, staat binnen de kortste keren propvol. En toch kunnen hier zo'n 200 voertuigen geparkeerd worden. Veel chauffeurs kiezen er echter voor om te parkeren op een steile weggetje naar het strand, waardoor de weg helemaal dichtslibt. De omwonenden uitten hun bezorgdheid want in het geval van calamiteiten is de omgeving onbereikbaar voor eventuele hulpdiensten.

Wie naar het strand wil, of later weg wil zal geduld moeten betrachten want door de vele foutparkeerders loopt het overal helemaal klem. Bestuurders die voor- en achteruit willen en zelfs de rotonde wordt al gebruikt als parkeerterrein. Door de restaurants in de omgeving aangestelde parkeerbegeleiders hebben hun handen vol en vaak wordt er geen eens naar ze geluisterd. Eén van hen bewaakt de ingang naar de parking van een restaurant om klanten een plekje te kunnen garanderen. De politie is in geen velden of wegen te zien, die heeft het in augustus te druk met andere zaken.

Ibiza in de maand augustus, echt complete gekte.