Cala d'en Serra verlaten hotel

22 augustus 2016 Redactie 1423

[caption id="attachment_24905" align="alignleft" width="300"]hotel-sert-1 Foto: Copter View[/caption]

SAN JUAN - Aan de baai van Cala D'en Serra was er ooit een exclusief resort gepland. Nu zijn er uitsluitend nog restanten van wat ooit een luxe verblijfplaats voor toeristen had moeten worden. De geschiedenis is een interessant verhaal, net zoals de luchtfoto's die Copter View er heeft genomen, maar we keken er ook binnen.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]
Het hotel werd in 1969 geconstrueerd door de befaamde Catalaanse architect Josep Lluís Sert, die werd verbannen uit de Verenigde Staten op dat moment. Het was de bedoeling om een luxe hotel te bouwen op deze prachtige plek. Sert's opdrachtgever, Antonio Ferran, kreeg door zijn verleden geen toestemming om Sert als erkend architect in te zetten op de Balearen. Tegen het midden van de jaren '70 was echter toch veel van het werk voltooid maar het werd om onbekende reden toch onderbroken. Uiteindelijk stierf Sert in 1983 aan longkanker en werd de bouw geheel gestaakt.

In de jaren na de dood van Sert zijn er veel voorstellen gedaan en verhitte debatten gevoerd over wat er moet gebeuren met het half afgewerkte project. Veel eilandbewoners beschouwen het half afgebouwde hotel als een puist in het landschap en zijn het liever kwijt dan rijk, terwijl anderen het zien als een uniek project en verheerlijken het als ware het een stuk cultureel erfgoed omdat Sert één van de meest geprezen architecten is van Catalonië. In het jaar 2000 werden plannen opgesteld om het complex in de stijl zoals bedoeld door Sert af te bouwen en het tot een exclusieve toeristische attractie te promoveren. Maar toen kwam de bankencrisis en tot op de dag van vandaag zijn er geen activiteiten.

De eerste drie foto's zijn gemaakt door Copter View.

hotel-sert-1

[caption id="attachment_24906" align="alignnone" width="1024"]Foto door Copter Views Foto door Copter Views[/caption]

[caption id="attachment_24907" align="alignnone" width="1024"]Foto door Copter View Foto door Copter View[/caption]

hotel-sert-12 hotel-sert-9 hotel-sert-8 hotel-sert-7 hotel-sert-6 hotel-sert-5
[/s2If]