Campagne voor rookvrije stranden

21 juni 2022 Redactie 505
Campagne voor rookvrije stranden

100 handtekeningen in één uur om tabak op de stranden van Ibiza te elimineren!

De Spaanse Vereniging tegen Kanker lanceert een campagne, die langs verschillende punten op het eiland zal gaan, met als doel het vergroten van rookvrije openbare ruimtes, vooral op stranden. In totaal zijn er volgens de vice-president van de entiteit 's ochtends bijna 200 handtekeningen verzameld.

 

"Deze campagne dient om burgers te informeren en bewust te maken van de voordelen van het rookvrij houden van stranden"

 

'Rookvrije stranden'

Er moet aan worden herinnerd dat er op Ibiza vier stranden zijn die al rookvrij zijn verklaard: het strand van Santa Eulària, het strand van ses Figueretes, Cala D'Hort en Cala Sant Vicent.

"Met deze AECC-campagne willen we ervoor zorgen dat alle stranden op de Balearen rookvrij zijn."

 

“Vanuit de entiteit verbieden we mensen niet om te roken. Wat we willen is het respect voor mensen bevorderen en het bewustzijn vergroten en het publiek informeren over deze 'Stranden zonder rook'”, legde hij uit.

 

reacties

Tientallen mensen, waaronder rokers, sloten zich maandag aan bij dit initiatief en tekenden hun handtekening op het blad.

Deze drie bewoners van het gebied benadrukten het belang van deze campagnes om de bevolking bewust te maken. "Iedereen heeft het recht om op openbare plaatsen te zijn zonder te worden blootgesteld aan tabaksrook", legt Jesús Andrés uit. Heel dicht bij deze bewoners was een schoolgroep van het CEIP Can Misses aan het genieten op het strand van ses Figueretes. “Deze campagnes zijn essentieel, ze helpen met name minderjarigen te beschermen tegen tabaksrook”

lekkerboats side Lekkerboats Corendon