Carl Cox closing

23 september 2015 Redactie 270

carl cox at space closing by Ibizavandaag.nlPLAYA DEN BOSSA - In een uitverkochte club Space in Playa d'en Bossa was het gisteren Carl Cox die de hoofd act van de avond was. Andere clubs gaven gratis toegang uit angst dat iedereen naar Space wilde.

En deze angst bleek gegrond, want al vroeg op de avond was het lekker druk bij de Space. Zo rond middernacht ontstond er, geen ongebruikelijk beeld overigens dit seizoen weer bij Space, een rij met wachtenden voor de deur.
Iedereen was opgelaten want dit zou de nacht der nachten worden met een line-up waar ieder techno hart sneller van gaat kloppen. En dat in de beste club van de wereld op de mooiste plek van de wereld, Ibiza.

tINI at Space Ibiza, by Ibizavandaag.nlWij haakten in toen la discotheca open ging, om middernacht. En daar stroomde meteen veel publiek in, nieuwsgierig naar tINI. Deze slanke en goedlachse Duitse dame draaide eerst altijd in de voetsporen van Marco Carola en dat heeft haar geen windeieren gelegd.
Je kon duidelijk haar progressie merken van de laatste paar jaar. Een strakke techno set is wat we hoorden, maar onder afbreuk te doen aan de komende dj's door echt de vette beuk er al in te zetten. Een betere opwarmer had Safehouse niet kunnen kiezen voor deze bijzondere avond.

Loco Dice at Space Ibiza, by Ibizavandaag.nlNa tINI was het de beurt aan één van de allergrootste Ibiza helden, Dice Corleone. Jullie zullen hem kennen als Loco Dice. Nadat de technische crew van Space al draaiend een dj booth wisselde opende Loco Dice als een ware held en het publiek ging compleet los.

De Duitser zette meteen op een hoog tempo in en liet dat eigenlijk niet meer los gedurende zijn set. En zoals gebruikelijk bij Space werd zijn set ondersteund door betoverend mooie danseressen, CO2 kanonnen en confetti. En dan moest het spektakel stuk nog komen.

carl-cox-eindbaasOp de timetable die we bemachtigd hadden stond dat Carl Cox om 3:30 zou gaan draaien en meestal loopt zijn entree op dergelijke avonden een kwartier tot een half uurtje uit. Maar Coxy was gretig en hij had er enorm naar uitgekeken deze avond dus om 3:31 ging het los. Gelukkig hadden wij een redelijke plek weten te bemachtigen waardoor we goed beeld hadden op de technomeester. Om 3:31 zoals gezegd klonk de inmiddels bekende tune "World citizens" uit de Function One speakers, gevolgd door het nog bekendere "Oh Yes, Oh Yes" en leek het alsof de zaal ontplofte. We zullen, Cox fan als we zijn, alle superlatieven voor ons houden. Maar iedereen die hier een stuk van heeft meegekregen mag zich een gezegend mens noemen. En wij? Wij gaan voor de dubbel want Carl Cox staat weer in de line-up van Space tijdens de Space closing zodat we dit seizoen gewoon nog een keer van onze held kunnen gaan genieten op Ibiza. En reken maar dat we er bij zijn.

Speciale dank aan Safehouse, Club Space, Flo en Eóin.

carl_cox_closing_by_ibizavandaag_000 carl_cox_closing_by_ibizavandaag_001 carl_cox_closing_by_ibizavandaag_002 carl_cox_closing_by_ibizavandaag_003 carl_cox_closing_by_ibizavandaag_005 carl_cox_closing_by_ibizavandaag_008 carl_cox_closing_by_ibizavandaag_009 carl_cox_closing_by_ibizavandaag_010 carl_cox_closing_by_ibizavandaag_012 carl_cox_closing_by_ibizavandaag_013 carl_cox_closing_by_ibizavandaag_014 carl_cox_closing_by_ibizavandaag_015