Carl Cox: Ibiza is verwend

27 augustus 2015 Redactie 239

carl-cox-25-08-2015IBIZA - In een interview op Pulseradio.net laat de onlosmakelijk met het eiland verbonden Carl Cox zich uit over Ibiza. Hij spreekt over de VIP cultuur en de commercie.

"Het is niet ik die ouder is geworden, maar Ibiza is verwend" zegt de man die welhaast tot het boegbeeld van Ibiza is geworden in de afgelopen decennia. Hij vervolgt: "Het lijkt erop dat de VIP-cultuur, de enorme toestroom van geld erosie brengt aan Ibiza's fundament en de waarden van het eiland zijn er door beschadigd."

"Vele, vele jaren geleden was dit slechts een klein plaatsje in Spanje waar niet veel mensen van wisten. Je kon er rond te rijden, een verlaten deel van het eiland vinden en in je eentje naar de zonsondergang kijken. De hele cultuur is aan het veranderen met big bottle tables, high end dj's en veel VIP areas, terwijl we juist op Ibiza zo gewend waren dat iedereen één was."

Carl voorziet dan ook dat een einde komt aan deze commercie, gewoonweg omdat het zo niet langer door kan gaan.

Het is opvallend dat de dj zich op deze manier uitlaat. Vooralsnog hoorde je deze geluiden slechts van de bewoners of de expats die al een tijd op het eiland wonen. Nu ook zulke grote namen zich zorgen beginnen te maken lijkt het er toch op dat ook zij beseffen dat het eiland straks uit zijn voegen barst en de bubbel een keertje knapt.