Carnaval op Ibiza

20 februari 2020 Redactie 976
Carnaval op Ibiza

Deze jaarlijkse februaritraditie is een leuk evenement voor iedereen, dat eilandbewoners en bezoekers samenbrengt voor dit jazzy feest. De feestvreugde en de ritmische klanken laten de talenten van de plaatselijke dansacademies zien, maar ook van iedereen, waaronder enkele gekke vrijwilligers die meedoen aan de jamboree.

In Ibiza-stad kan je na de festiviteiten een heerlijke paella verkrijgen, die voor de lage prijs van €2 wordt verkocht in het Reina Sofia-park. In Formentera vindt na de optocht een fantastisch kostuumfeest plaats op Plaza de la Constitución met prijzen voor de allerbeste klederdracht.

Dit jaar kan je de optochten op drie verschillende locaties meemaken. De meest populaire en grootste vindt plaats in Ibiza-stad; de op één na grootste vindt plaats in San Antonio. Elk van de andere lokale gemeenten San Josep de Sa Talaia, Santa Eulalia, Sant Joan en Formentera hebben kleinere, maar evenzeer uitbundige feesten.

Zaterdag 22 februari
San Josep de Sa Talaia - Cala de Bou - 11.30 uur.

Het Carnaval begint op de top van de Avenida San Agustín en zal de weg naar het gemeentehuis in Cala de Bou afleggen. De optocht zal eindigen in het nabijgelegen kinderpark.

Zondag 23 februari
Ibiza-stad - 11:30

De parade van de hoofdstad van het eiland vertrekt vanuit de haven van Ibiza. De route gaat dan rond het centrum van de stad en eindigt in Paseo de Vara de Rey.

Sant Joan - 18:00

In de loop van de middag tot aan de optocht kan je genieten van een traditionele ambachtsmarkt, tai chi lessen en lokale muziekacts. Het hoofdevenement begint bij de school van Sant Joan en gaat door het centrum van de stad in een volledige lus.

 

Dinsdag 25 februari
Santa Eulalia - 17:00

De optocht begint op de Avenida César Puget en eindigt net voorbij het hoofdplein van Plaza España met als hoogtepunt een feestje om de dag te vieren.

San Antonio - 17:30

De route begint bij Avenida Doctor Fleming en loopt langs de met palmbomen beladen weg van Passeig de la Mar. Daarna wordt er in de gemeentetent bij de fonteinen een prijsuitreiking gehouden voor de beste kostuums.

 

Woensdag 26 februari
Formentera - 12.00 uur 's middags

De optocht begint op de Plaza de Sant Francesc en gaat door het grootste deel van de stad. De kostuumwedstrijd duurt om 14:00 uur, met DJ's Blue en Javi Box bij de hand om carnavalsfeestmuziek te leveren.