Carnaval planning 2019 op Ibiza

03 maart 2019 Redactie 656
Carnaval planning 2019 op Ibiza

Het is de tijd van het jaar waarin de carnaval parades van Ibiza op alle belangrijke plekken van het eiland zijn. Let op thema's uit de film en het toneel zoals Toy Story, Star Wars en de Lion King. Het zorgt voor een geweldig dagje uit en je zult haast niet geloven dat het geen zomer is, want alles komt om te spelen om de verbazingwekkende choreografie en kostuums te zien.

Je zult veel uitstekende dansroutines van de dansscholen van Ibiza kunnen zien, waarvan er veel met veel enthousiasme meedoen. Iedereen kan natuurlijk meedoen, het zijn niet alleen artiesten. Elk jaar brengt nieuwe verrassingen als iedereen strijdt voor de topprijzen. Dit jaar zijn er carnaval parades (rúa de carnaval in het Catalaans) in Ibiza-stad (de grootste), Santa Eulalia, San Antonio, San José, San Juan en op Formentera. Carnavalsrechters in elke stad zullen op zoek zijn naar originaliteit, topchoreografie en natuurlijk geweldige kostuums. Hieronder vind je een overzicht met waar ze te vinden zullen zijn.

 

Zondag 3 maart 2019

Ibiza-stad - 11:30 uur
Begint om 11:30 uur op Avenida Santa Eulalia naast de haven en eindigt op het centrale plein, Vara de Rey. Als je je later hongerig voelt, neem dan een paar van de supergrote paella mee voor slechts € 2 (volg de geur naar het Reina Sofía-park boven Vara de Rey).

San Juan - 17:30 uur
De carnavalsoptocht begint om 17:30 uur op de school van San Juan, gevolgd door een prijsceremonie. Overdag, vindt de reguliere ambachtelijke markt plaats van 10:00 - 16:00 uur met muziekuitvoeringen vanaf de middag.

Formentera - 12:00 uur ’s middags
Een frisse start om 12.00 uur voor het Formentera-carnaval, dat plaatsvindt in de straten van de eilandhoofdstad San Francisco en eindigt op het centrale plein, gevolgd door een live-theatervoorstelling om 14:00 uur.

 

Dinsdag 5 maart 2019

Santa Eulalia - 17:00 uur
Vanaf 17.00 uur begint de parade aan de Avenida César Puget, die net voorbij het centrale plein van Plaza España eindigt en eindigt met een feest om de dag te vieren.

San Antonio - 17:30 uur
Beginnend op de Avenida Doctor Fleming, net voorbij de Egg-rotonde, beweegt het carnaval om 17:30 zich vervolgens langs de belangrijkste met palmbomen omzoomde boulevard, gevolgd door een prijsceremonie in de feesttent.

 

Zaterdag 9 maart 2019

San José - 11:30 uur
Om 11.30 uur begint dit carnaval vanaf Calle Cas Sac en eindigt het op het centrale plein van de stad.