De Carnaval Straatparade: wanneer en waar je er moet zijn

08 februari 2018 Lisa 231
De Carnaval Straatparade: wanneer en waar je er moet zijn

Yes dit weekend is het dan eindelijk zover, want carnaval vieren dat doen we natuurlijk niet alleen in Brabant. Ook op Ibiza is er met dit feest genoeg te doen, maar met als hoogtepunt de carnaval straatparade natuurlijk! We hadden het al eerder aangekondigd, en zoals beloofd alle belangrijke informatie die jij moet weten over de carnaval straatparade 2018. In meerdere steden wordt de parade gehouden, dus lees de onderstaande informatie goed door om teleurstellingen te voorkomen!

Carnavalsrúa van Ibiza

De carnaval parade van Ibiza wordt op zondag 11 februari gevierd. Het beginpunt zal zijn op het avenue de Santa Eulària, waar de stoet om 11.30 zal beginnen. De parade zal door de straten Bartomeu Roselló, Isidor Macabicht, Paìs Valencià, Avenida de Espanya en Vara de Rey lopen. De parade zal aankomen in het Reina Sofia Park, waar je voor maar 2 euro kan genieten van een overheerlijke paella. Ook zal er voor een live concert worden gezorgd in Can Ventosa. Dit zal om 19.00 beginnen met gratis entree!

Carnavalsrúa van Formentera

De carnaval rúa de Formentera vertrekt op zondag 11 februari om 12 uur vanaf het parkeerterrein van Sa Senieta. De parade gaat door de straten van Sant Francesc naar de Plaza de la Constitución, waar een feest zal zijn met dj's Blue en Javi Box.

Carnavalsrúa van San Antonio

Ook in San Antonio is er een carnavalsparade, alleen die zal pas na het weekend plaatsvinden. Op dinsdag 13 februari om 17.00 begint de Carnival Parade van San Antonio om 17.00 uur, die zal beginnen bij de parkeerplaats van Doctor Fleming Avenue. De parade zal lopen naar de rotonde van het ei, de rotonde van de afrit van de stad, Passeig de la Mar , vervolgens naar de steiger en keert dan terug naar dokter Felimg. De prijzen zullen worden uitgereikt in het Passeing de ses Fonts.

Carnavalsrúa van Santa Eulària

De Santa Eulària-carnavalsparade vertrekt op 13 februari om 17.00 uur vanaf de straat César Puget. De stoet zal door de Santa Eulària-straat, Guasch Vich-straat, Sant Jaume-straat gaan. Later zal er een feest worden gehouden op de Plaza de España. Om 18.30 uur vindt de prijsuitreiking en een concert van The Frigolos

plaats.

Carnavalsrúa van Sant Josep

De parade van Sant Josep is aanstaande zaterdag 10 februari. De parade zal van start gaan vanaf het kruispunt Josep Ribas Avenue.

Carnavalsrúa van Sant Joan

Op zondag 11 februari in de middag, om 17:00 uur is er een parade van het carnaval rua de Sant Joan. Maar het is nog niet bekend waar men zich hier moet verzamelen.