Chaos op wegen door regen

20 december 2016 Redactie 283

IBIZA - Door de gigantische regenval van afgelopen maandag liep het uit op een chaos op de wegen van het eiland. Op talloze plekken werden de wegen onbegaanbaar of ontstonden er files.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

De rivier 'Eulalia' lag al 33 jaar droog en afgelopen weekend veranderde de droge bedding in een woeste rivier met watervallen. Op zondagmiddag viel er in Ibiza stad meer water dan normaal in de hele maand december. Er viel 75,9 liter water per vierkante meter in een etmaal en normaal valt er 72,2 liter in een hele maand in december.

In de afgelopen dagen werden alle regenrecords verbroken. Er viel op de luchthaven zondag 105 liter per vierkante meter in een etmaal en ook in Santa Eularia noteerden de meteorologen een record van 109 liter per vierkante meter.

In de wegen rondom de steden was het lastig rijden en de hulpdiensten laten weten dat er 148 incidenten waren in de afgelopen 48 uur op de Balearen. Daarvan waren er 41 op Ibiza.

De politie werd geconfronteerd met ondergelopen wegen waarbij bestuurders niet meer konden zien waar de berm precies liep of hoe diep het water was waar ze doorheen moesten. Op veel plekken ontstonden lange files. Er wordt gewaarschuwd om niet op bruggen te parkeren en om niet met de auto de weg op te gaan als er geen noodzaak is.

Het strand Talamanca is zo goed als verdwenen door de storm. Bij Sa Cala waren er aardverschuivingen.
[/s2If]