Cliff diving op Ibiza steeds populairder

02 maart 2014 Redactie

Ibiza cliff divingBij cliff diving denk je wellicht meteen aan rotsen van honderd meter hoog, waar geoefende springers met een drievoudige salto gevolgd door een dubbele schroef met een rimpelloze landing seconden later in het water plonzen. Maar niets is minder waar.

Ook als je geen waaghals bent, ben je van harte welkom op de georganiseerde cliff dives op Ibiza. Sterker nog, ook kinderen zijn er van harte welkom. Onder begeleiding van professionals wordt er een locatie gekozen. Na afspraak op een meeting point wandel je gezamenlijk met de groep naar het punt waar je gaat springen. De punten zijn door de organisatie zorgvuldig gekozen en het water is er altijd diep genoeg. Onder het motto, moet niet maar mag wel, kan je van verschillende hoogtes de zee in springen.

Nu het weer en in elk geval de zee nog wat fris is, is een wetsuit wel gewenst uiteraard. Een handdoek en goede schoenen is verder het enige wat je mee hoeft te nemen. De organisatie heeft uiteraard een eigen Facebook pagina.

Zaterdag 8 maart staat er weer een cliff jump op het programma en deze keer heet de jump: Women's cliff jump. Deze keer mag ook gewoon iedereen van alle leeftijden meedoen, maar de dames gaan eerst op 8 maart.

womens_cliff_jump_ibiza