Clubs langer open in 2016

22 oktober 2015 Redactie 287

[caption id="attachment_21782" align="alignleft" width="300"]clubs-langer-open Foto: Noudiari[/caption]

IBIZA - Vicent Torres, de president van de eilandregering, en de 5 burgemeesters van de verschillende gemeenten zijn een akkoord overeengekomen over de sluitingstijden voor clubs en muziek bars op het eiland. De nieuwe wet zal de komende zomer van kracht gaan. 

Grote clubs zoals Amnesia, Pacha, DC10, Space, Privilege en Sankeys mogen voortaan om 6:30 uur sluiten, terwijl muziek bars (plaatselijk bekend als cafe concierto's) uiterlijk om 5:00 uur dicht moeten.

De nieuwe lokale wetten hebben brede gevolgen, vooral in Ibiza-stad waar muziek bars in het verleden open bleven tot 06:30 uur. In San Antonio verandert er niets want daar moesten de afgelopen twee jaar de muziek bars al om 5:00 uur sluiten.

Er werd ook aangekondigd dat als de zaken moedwillig de wet overtreden dat dan de overheid "sancties op zal leggen die evenredig zijn met de overtreding, met name recidivisten". Dit laatste commentaar van Torres was direct gericht op Amnesia die de afgelopen zomer 15 keer te laat dicht ging, waaronder zeven uur te laat bij de closing party.

Deze nieuwe overeenkomst zal niet zo goed ontvangen worden door de inwoners van het eiland, die het gevoel hebben dat ze de afgelopen paar jaar in de hoek gedrukt zijn. Sommige bewoners zijn meer optimistisch omdat er nu wel strenger op de tijden gelet zal gaan worden en de sancties bij overtreding flink zullen zijn.