Cocoon afterparty

02 oktober 2014 Redactie 284

cocoon-after-destinoIBIZA - Het is dit seizoen eerder regel dan uitzondering dat clubbers niet willen stoppen en als het feest ten einde is naarstig op zoek gaan naar een afterparty. En na de closing party van Cocoon had de organisatie daar op gerekend en werden de feestende mensen naar de beachclub Destino gelokt.

Aanvankelijk waren afterparties intieme bijeenkomsten voor vrienden van de dj en de crew van de organisatie, maar dat is geschiedenis. De afterparties zijn complete producties geworden die niet meer in villa's, grotten of op schepen plaatsvinden, maar in grote locaties waar alles tot in de puntjes is voorbereid. En als er iemand gewend is om afterparties te regelen dan is dat wel de techno koning van het eiland Sven Vath.

Pacha Destino Cocoon

De vorige avond hadden we al de zware regen die Ibiza teisterde moeten trotseren op weg naar San Rafael waar de techno tempel Amnesia het toneel zou zijn voor de dikste closing avond die het eiland kent. We genoten al vroeg van de Duitse Hendrik Schwarz op het terras van de club die het moest opnemen tegen de melodieuze techno sound gedraaid door Ilario Alicante gaande is in de grote zaal. Er werd gebeukt alsof de zaal was gevuld met mensen die hun AK-47's leegschoten, want een geweld. Techno pur sang. Dat nacht was lang en heftig, maar niet genoeg voor veel van de bezoekers en dan was de aankondiging dat er een after was bij Destino, het prachtige Pacha resort op Cap Martinet, een welkom geschenk.Pacha Destino Cocoon

Destino is dé locatie bij uitstek, eerder was het al Carola die de weg wist te vinden voor bij after en ook Luciano is er een veel geziene gast. Met een geweldig uitzicht over het strand van Talamanca is het prettig feesten. De afters van Cocoon staan nou niet bepaald bekend als rustige feestjes en meteen bij aankomst bleek al hoe populair deze afterparty was. De parkeerplaats was bomvol en we moesten uitwijken naar een andere parking, iets verder lopen. We konden het feest daar in volle gang beluisteren zonder dat we het konden zien en snapten meteen waarom omwonenden bezwaar maken tegen dit soort feesten.

We begaven ons regelrecht naar het podium (we houden van ons werk) waar we positie kozen achter de DJ-booth en het zicht was indrukwekkend. Zover je kijken kon stond de mensen massa opeen gepakt om maar niets van het feest te hoeven missen. Sven, gehuld met een T-shirt met een print 'We Are All One' wist als geen ander het gas er op te houden. Blije springende mensen die er nooit genoeg van zouden krijgen, dat is wat we zagen.

Pacha Destino Cocoon

Hoe Sven het volhoudt is ons onbekend, maar dat de feedback van het publiek een belangrijke rol speelt in dit proces, dat mag duidelijk zijn. De snoeiharde diepe techno is wat in tempo verlaagd en heeft plaats gemaakt voor progressief klinkende duistere melodie lijnen. En steeds als je dacht dat het allemaal een beetje vaag en eentonig werd, dan beukte Sven je hard wakker met een vette techno track. Niet voor niets is Cocoon een concept wat al 15 jaar meegaat op Ibiza. We hebben nu al zin het seizoen van 2015.

Pacha Destino Cocoon
Pacha Destino Cocoon
Pacha Destino Cocoon

Met dank aan:

essentialibiza-logo