Corona op school ontdekt , blijkt vals alarm

18 maart 2020 Redactie 357
Corona op school ontdekt , blijkt vals alarm

Na eerder onderstaand bericht in alle kranten in Ibiza komt diario nu met het verhaal naar buiten dat er een misverstand was in interpretatie van het rapport en alle kinderen negatief blijken getest.

 

Studenten testten negatief, maar de familie las de aanbevelingen in het rapport en dacht dat ze coronavirussen hadden.  Vicent Marí Het Balearische Ministerie van Volksgezondheid geeft de schuld van de situatie die in het onderwijscentrum is ontstaan ​​door verwarring van het gezin en de Vénda d'Arabí-school. Zoals de regering zojuist heeft uitgelegd, waren de tests bij de kinderen negatief voor het coronavirus. Het rapport dat aan de ouders werd vrijgegeven, bevatte echter een reeks aanbevelingen die moesten worden aangenomen wanneer vermoed werd dat ze Covid-19 hadden. Dit, vertelden ze van het ministerie, verwarde de familie, die een foto van het rapport naar de directie van het centrum stuurde, in de overtuiging dat ze het virus hadden. 

 

Vals alarm bericht :

Buitengewone maatregelen na detectie van een geval van coronavirus op de Vénda d’Arabí-school in Santa Eulària

De gemeenteraad van Santa Eulària heeft de gemeentelijke dienstverlening opgeschort in een basisschool in de gemeente, de CEIP Vénda d'Arabí, nadat een positieve test met coronavirus is bevestigd onder de studenten, die onder toezicht staan .

Tegelijkertijd heeft de gemeenteraad bepaald dat er  buitengewone maatregelen moeten worden genomen dmv een grondige reiniging met bleekmiddelen door schoonmaakpersoneel, die werken met veiligheidsuitrusting, maskers en handschoenen.

bron: noudiari.es