Corona superspreader gearresteerd voor het besmetten van 22 anderen!

25 april 2021 Redactie 876
Corona superspreader gearresteerd voor het besmetten van 22 anderen!

"Ik ga jullie allemaal corona geven" zei hij, en daar zat geen woord spaans tussen. Nou in dit geval wel want dit voorval vond plaats op Mallorca.

De politie heeft een Corona superspreader gearresteerd omdat hij 22 mensen besmet heeft in Manacor. De man wist dat hij ziek was en ging toch naar zijn werk of naar de sportschool. Dit werd al eind januari ondekt nadat de politie onderzoek deed naar een Corona uitbraak. Onderzoekers ontdekte dat de man, een 40 jaar oude Spanjaard van Cubaanse komaf, de ziekte had verborgen. 

Dagen voor de uitbraak kreeg de man al symptomen te vertonen en zijn collega's vroegen hem hier al na: Of hij niet beter naar huis kon gaan en een test kon doen. Hij deed dit toen, maar in plaats van thuis blijven tot hij het resultaat van de test ontving, ging hij naar de sportschool en naar zijn werk. Hier werd hij weer naar huis gestuurd omdat hij koorts had, maar hij negeerde dit en bleef gewoon werken. Volgens de politie liep hij zijn hele werkdag hoestend en proestend door het pand terwijl hij zijn masker niet op had en waarschuwde zijn collega's: "ik ga jullie allemaal het virus geven". De dag later werd de test positief bevonden. Dit veroorzaakte uiteraard paniek onder zijn collega's waarna zij ook tests ondergingen. 5 collega's werden vervolgens ook positief getest, zij besmette ook al familieleden. 3 bezoekers van de sportschool werden ook positief getest, wie het ook weer doorgaven aan familie. In totaal werden er 22 mensen besmet door het optreden van deze man. Het is nog niet bekend of er meer mensen op deze manier besmet zijn, dit wordt nog onderzocht. 

De man werd aangehouden op verdenking van mishandeling.