Criminaliteit bereikt kookpunt

06 augustus 2016 Redactie 256

petitie-criminaliteitIBIZA - De situatie op Ibiza lijkt onhoudbaar te worden nu criminelen op alle mogelijke manieren hun slag slaan. Zowel vaste eilandbewoners als toeristen klagen steen en been en er worden urgente maatregelen geëist om de inbrekers, berovers, dieven en zakkenrollers een halt toe te roepen. Bezorgde burgers startten op change.org een petitie die maatregelen eist van de overheid.

[s2If !is_user_logged_in()]

Meer lezen? Als je bent ingelogd kan je het hele artikel lezen.
Nog geen account? registreer je dan nu!

[/s2If]
[s2If current_user_can(access_s2member_level1)]

Het platform slachtoffers van inbraken in de villa's op Ibiza heeft gisteren een petitie geactiveerd op de website Change.org. In de petitie eisen ze maatregelen van het openbaar bestuur om de golf van inbraken te stoppen die gaande is op het eiland. Dit burgerinitiatief komt voort uit onophoudelijke stroom van inbraken in woningen op het platteland. Nog nooit was het zo erg als dit jaar het geval is en nagenoeg geen enkele woning ontsnapt meer aan de criminelen. De eigenaren zijn bang voor onherstelbare imagoschade aan de reputatie van het eiland.

Eén van de aanleidingen voor het starten van de petitie is de opgerolde bende vorige week in Port des Torrent waaronder zich een lid van de Guardi Civil bevond. Tot grote ergernis van de omwonenden stond de agent na vier dagen alweer op vrije voeten. De burgers verwijten de overheid corruptie en zeggen dat de politie lang niet voldoende doet om de inbraken tegen te gaan.

De handtekeningen van de petitie zullen worden aangeboden bij de bestuurders zoals de deelregering van de Balearen en bij de Consell de Ibiza. Ook als je niet op Ibiza woont mag je de petitie tekenen uiteraard.

https://www.change.org/p/administraci%C3%B3n-publica-exigir-a-la-aministraci%C3%B3n-p%C3%BAblica-medidas-urgentes-para-acabar-con-los-robos-en-ibiza
[/s2If]