Criminele organisatie opgepakt

16 april 2019 Redactie 1347
Criminele organisatie opgepakt

De politie heeft 11 mensen gearresteerd, negen op Ibiza en twee in Barcelona, allemaal van Paraguayaanse nationaliteit, de daders worden verdenkt van ten minste twee roofovervallen met geweld en intimidatie in huizen op het eiland.

The Guardia Civil vermoedt dat de gedetineerden hebben deelgenomen aan andere soortgelijke overvallen, hierdoor blijft het onderzoek open, gericht op het onderzoeken van klachten ingediend door soortgelijke gebeurtenissen sinds 2017.

Het onderzoek, dat gezamenlijk werd uitgevoerd door de onderzoekseenheden van de Guardia Civil van Ibiza en Palma, heeft de arrestatie van deze organisatie mogelijk gemaakt, "waarbij alle leden geen antecedenten hadden voor misdaden tegen het patrimonium, waardoor het moeilijk was om de leden te identificeren".

De Guardia Civil kreeg de eerste aanwijzingen na een overval in een huis in de buurt van Jezus eind januari van het afgelopen jaar. Drie mensen met een kap vielen het huis aan en intimideerden de bewoners met vuurwapens en werden gingen er van door met een buit van juwelen en geld voor een totale waarde van 400.000 euro.

De gedetineerden gebruikten de informatie die zij verkregen hadden van huishoudelijk personeel van dezelfde nationaliteit. Zo vielen ze het huis binnen met kennis van de routines van de eigenaars, de waarde die ze hadden en de plaatsen waar ze die verstopt hadden.

Er werden zes huiszoekingen uitgevoerd, waarbij onder andere geld en een pistool werd teruggevonden. Een van deze huizen is gelegen tussen de straten van Pere Francés en Carlos III, in de gemeente Vila.