DC10 moet sluiten

25 mei 2016 Redactie 284

rijen-dc10-opening-2016IBIZA - De bekendste underground club van Ibiza, DC10, moet sluiten. Dat zegt de Asociación Balear de Ocio Nocturno y Entretenimiento.

Asociación Balear de Ocio Nocturno y Entretenimiento, een vereniging van nachtclubs en entertainment, heeft er bij de gemeente San Jose (waarbinnen de club is gevestigd) op aangedrongen om bestuurlijke maatregelen te treffen tegen de club DC10. In het verzoek vraagt de vereniging aan de gemeente om "maatregelen te nemen om onmiddellijk de illegale activiteiten die plaatsvinden in de DC-10 te doen staken". DC10 heeft een vergunning om koffieconcerten te geven en niet om complete festivals te organiseren met 33 dj's die optreden volgens de vereniging.

In 2008 werd de club al eens veroordeeld tot een boete van 300.000 euro, maar die werd later teruggedraaid naar 60.001 euro. Ook moest de zaak destijds een seizoen dicht. Volgens de voorzitter van de Asociación Balear de Ocio Nocturno y Entretenimiento is er sinds die tijd helemaal niets veranderd en draait de club nog steeds op een vergunning waarbij 60 personen de maximale capaciteit is. Daarnaast zorgt de club voor veel oneerlijke concurrentie en voor flinke overlast in de omgeving.