De 22ste editie van Dj Awards in Heart

18 september 2019 Redactie 765
De 22ste editie van Dj Awards in Heart

De 22ste editie van de Dj Awards werd op maandag in Heart Ibiza gehouden. Tijdens de ceremonie hebben kunstenaars, gasten en industriemedewerkers hun stem verheven tegen dit vervuilende materiaal.

Meer dan 365 dagen na de laatste prijsuitreiking, waarin artiesten van het formaat van Jamie Jones, dj Koze of Roger Sánchez werden gekroond, kwam eindelijk de langverwachte 22ste editie van de DJ Awards binnen. Met Heart Ibiza als gast voor het tweede achtereenvolgende jaar van het evenement, paraderen grote figuren van elektronische muziek opnieuw door het podium van de club om de felbegeerde kryptoniet op te pikken van familie, vrienden en collega's in de industrie.

Graham Sahara, dj en winnaar van de prijs voor beste resident dj in 2006 en het beste muzikale evenement op het eiland in 2017, samen met Jaguar, een toekomstige belofte van muziek in het Verenigd Koninkrijk, waren verantwoordelijk voor het leiden van de ceremonie en het afleveren van het eigenzinnige beeldje van groen kristal, een klassieker in de schappen van de internationale dj.

Vanwege de groeiende bezorgdheid van de burgers over de voortdurende vernietiging van het milieu en in het bijzonder Ibiza, stond dit jaar het thema van de prijzen in het teken van het concept 'Geen plastic meer', ter ondersteuning van de vereniging Oceanic Global, die zich inzet voor bewustwording, bewustwording en het bevorderen van de zorg voor en bescherming van onze planeet.

De zinsnede 'No more plastic' kwam uit de mond van enkele van de beroemdste DJ's, die de campagne tegen wegwerpplastic steunden.

Als nieuwigheden, twee nieuwe categorieën die al twee winnaars op maat hebben gemaakt. Butch's krachtige sets wonnen de prijs in de categorie deep tech en de dj, zonder twijfel, bedankte zichzelf voor de moeite die hij zich getroostte om als een klootzak te werken, in zijn eigen woorden, en de steun van zijn team en familie. De jonge Da Capo vertrok met de prijs van de andere nieuwe categorie, afro house.

 

DJ Awards Ceremonie, Hart
Een andere noviteit was de jury van genomineerden, ooit bevolkt door mannelijke figuren en heeft dit jaar de grootste vrouwelijke deelname in de geschiedenis van de DJ Awards gehad. De namen van enkele van de winnaars van de machtigste categorieën werden ook vrouwelijk ondertekend. Een grote Maya Janes Cole werd geprezen voor de prijs in een van de koninginnencategorieën. Het diepe huis van de kunstenaar van Japanse afkomst overheerste boven de grote namen, evenals de techno van Charlotte de Witte. De nieuwe openbaring van de wereld van de elektronica heeft ook een vrouwelijke naam. Onyvaa, een rijzende ster, pakte haar dankbare en trotse beeldje op voor een seizoen van goed werk.

 

De basprijs ging naar Chase & Status
De basprijs ging naar de grote Chase & Status terwijl Stephan Bodzin, de koning van het leven, voor het tweede achtereenvolgende jaar werd gekozen als winnaar van de elektronische live performer en Maceo Plex won met zijn melodische huis. Carl Cox als internationale dj en Sven Väth voor hun Cocoon-evenement samen met Kraftwerk ontvingen ook een prijs, op een avond dat de meeste winnaars een nieuwe wig vormden, wat de deur opent naar een nieuw tijdperk van elektronische muziek vol verrassingen.