De dag dat alles weer normaal moet zijn

21 juni 2020 Redactie 2079
De dag dat alles weer normaal moet zijn

Daar gaan we dan , na 3 maanden strikte regels en afgesloten van de buitenwereld kwamen vanmorgen de eerste toeristen aan op het eiland zonder verplichting van 2 weken quarantaine en eindeloze papieren om aan te tonen dat je het recht hebt het eiland op te komen. Tot gisteren kon je namelijk alleen als resident of noodzakelijk werker door de controles.

Er is heel veel kritiek geweest over de harde regels en de hoge boetes bij overtreden van de lockdown in Ibiza maar al met al hebben de bewoners zich erg goed gehouden aan alle maatregelen en zag iedereen het belang ervan in om het eiland zoveel mogelijk te beschermen. Vandaar is het ook extra spannend wat er nu gaat gebeuren nu het eiland weer opengaat voor iedereen. Er zal veel gehandhaafd worden door de autoriteiten op de blijvende regels die er nog zijn en ook in bijvoorbeeld restaurants houdt iedereen zich nog aan bepaalde regels al dan niet verplicht, wees dus ook niet verbaasd als het bedienend  personeel je bediend met mondkapje of pvc scherm voor de mond en wordt je gevraagd bij binnenkomst je handen te desinfecteren met het desinfectiemiddel dat bij de entree aanwezig is.

In winkels en openbaar vervoer verwacht men dat je je mondkapje draagt en als je onverhoopt een dokter of tandarts moet bezoeken ook weer je mondkapje en krijg je waarschijnlijk handschoenen aan en kan je niet naast elkaar zitten in de wachtkamer, ook moet je alleen naar binnen.

Nou ja , we komen er wel uit met zijn allen en laat die zomer nou maar eindelijk beginnen .