De eerste baby met Covid-19-antistoffen uit Spanje is geboren

13 april 2021 Redactie 316
De eerste baby met Covid-19-antistoffen uit Spanje is geboren

Bruno, een baby die is geboren op Ibiza, is de eerste in Spanje die ter wereld is gekomen met antistoffen tegen COVID-19, nadat zijn moeder in het derde trimester van de zwangerschap was gevaccineerd.

De verloskundig coördinator Raquel Gascón legde woensdag aan de media uit dat de bevalling vorige week heeft plaatsgevonden. De antilichamen zijn ontstaan door het vaccin dat de moeder in het derde trimester van de zwangerschap heeft gekregen.

Gascón wees erop dat tot nu toe de wetenschappelijke literatuur die hierover werd gepubliceerd, ervoor zorgde dat het mogelijk was dat dit vaccin een immuunrespons bij de foetus zou opwekken.

Bovendien legde hij uit dat iets soortgelijks gebeurt met het kinkhoestvaccin, dat ook wordt toegepast bij zwangere vrouwen in het derde trimester.

Vorige week, toen het kleintje ter wereld wereld kwam, werd er een analyse uitgevoerd op zijn navelstrengbloed dat naar het Son Espases-ziekenhuis op Mallorca werd gestuurd om te controleren of het kleintje antistoffen had.

Volgens de verkregen gegevens in termen van antistoffen, registreert de moeder een waarde van ongeveer 8.000 en de baby ongeveer 5.000. Momenteel wachten ze op de bevalling van nog twee andere gevaccineerde gezondheidswerkers en zo kan worden vastgesteld of de baby's ook beschermd zijn tegen COVID-19.